697 Sayılı KHK ile kamudan ihraç edilenler TAM LİSTESİ

Hükümet tarafından bu gece çıkarılan 697 sayılı KHK ile çok sayıda kişinin kamu ile ilişiği kesildi. Kamu ile ilişiği kesilenlerin tamamına yakını FETÖ şüphelisi. İhraç edilen bu kişiler bir daha kamuda herhangi bir kurumda çalışamayacaklar

Google Haberlere Abone ol
697 Sayılı KHK ile kamudan ihraç edilenler TAM LİSTESİ

Sonhaberler | Haber Merkezi

Hükümete OHAL ile verilen kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi kapsamında 697 Sayılı KHK çıkarıldı. Yeni KHK ile kamudaki birçok FETÖ şüphelisinin ilişiği kesildi. Kararnamede, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca (MGK) devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı veya irtibatı olan kamu görevlerinin ihraçlarına ilişkin liste de yer aldı.

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarından 214, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ise 48 kişi kamu görevinden çıkartıldı. Buna göre, TRT'den 1, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 8, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden 3, Maliye Bakanlığından 1, Kamu İhale Kurumundan 1, Milli Eğitim Bakanlığından 106, Sağlık Bakanlığından 6, PTT'den 8, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden 1, YÖK'ten 60 akademik, 19 idari personel, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 16 rütbeli asker ve 2 sivil memur, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 28 rütbeli asker ve 2 sivil memur için ihraç kararı verildi.

KAMUDAN ATILANLAR NE OLACAK?

KHK hükümleri kapsamında, bu kişilere herhangi bir tebligat yapılmayacak, haklarında özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilecek.

697 SAYILI KKH İLE KAMUDAN İHRAÇ EDİLENLERİN TAM LİSTESİ PDF

Kamu görevinden çıkarılan bu kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbe veya memuriyetleri alınacak, görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilemeyecekler. Ayrıca bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecek, bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacak.

BULUNDUKLARI LOJMANLARI TERK EDECEKLER

Bu kişilerin silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilecek, oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecekler. İhraç edilenler, özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak, pasaportları iptal edilecek.

Yorumlar

Mustafa Kütahya