68 aylık okula başlayan miniklerin karne heyecanı

İlk yıllarını bitirerek karne alma heyecanı yaşayan 68 aylık olarak okula başlayan minik öğrencilerin sevinçlerini, öğretmenleri ve aileleri paylaştı.Keçiören Samanyolu İbrahim Avcı İlköğretim Okulu'nda öğrenciler yıl sonu karnelerini...

Google Haberlere Abone ol
68 aylık okula başlayan miniklerin karne heyecanı

İlk yıllarını bitirerek karne alma heyecanı yaşayan 68 aylık olarak okula başlayan minik öğrencilerin sevinçlerini, öğretmenleri ve aileleri paylaştı.

Keçiören Samanyolu İbrahim Avcı İlköğretim Okulu'nda öğrenciler yıl sonu karnelerini aldı. Öğrencilerle beraber karne almaya gelen velileri oldukça heyecanlı olduklarını söylediler. Öğretmenler, öğrencilerine karnelerini verdiğinde renkli görüntüler yaşandı. İlk yılını bitiren minik öğrenciler, karne almanın sevincini yaşayan arkadaşlarından ayrıldıkları için de üzgün olduklarını belirttiler. Veliler de öğrenciyle beraber karne almanın mutlu ve huzur verici olduklarını söylediler.

Bir öğrenci velisi, çocuğunun notlarının güzel olduğunu ifade ederek, “Öğrenci bir yıl boyunca çok çalıştı. Elimizden geldiği kadar derslerine yardımcı olmaya çalıştık. Öğretmenleriyle, dersleriyle ilgili olmaya çalıştık.” ifadesini kullandı.

"AZİM VE İSTİKRARLA DERS ÇALIŞTIM"

Ersat Bektaş isimli öğrenci, karnesindeki bütün notların beş olması için istikrar ve azimle çalıştığını söyledi. Bektaş, “Ders çalışmamda ailem bana çok destek gösterdi. Benim anlamadığım konularda bana yardımcı oldular. Öğretmenlerim benim derslerimi anlamadığım noktalarda benimle ilgilendiler.” dedi. Ömer Lütfü Yıldırım ise ders çalışma noktasında en büyük yardımı öğretmenlerinin yaptığını belirtti. Yıldırım, "Öğretmenlerin nerelerde hata yaptığımı söylediler. Ben de o konulara göre çalıştım.” diye ifade etti.

Türkçe öğretmeni Muhammet Aksu, bir yılın sonuna geldiklerini hatırlatarak, şöyle dedi: “Gördüğünüz gibi herkes mutlu. Bir yıl daha bitmiş oldu. Zorlu bir yıl oldu. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı vardı. Sistem değişti. Çalışmalarımız oldu. Neticesinde bu günler güzel oldu.” Aksu, öğretmenliğini zor bir meslek olduğunu açıkladı.

CİHAN

Yorumlar