678 çocuk için Vosvoslu sünnet

Yenimahalle Belediyesi tarafından 6. kez Geleneksel Sünnet Şöleni düzenlendi. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde toplanan 678 minik adam rengarenk vosvoslardan oluşturulan düğün konvoyu ile Yakacık’a gitti. Yakacık Mesire Alanı’nda...

Google Haberlere Abone ol
678 çocuk için Vosvoslu sünnet

Yenimahalle Belediyesi tarafından 6. kez Geleneksel Sünnet Şöleni düzenlendi. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde toplanan 678 minik adam rengarenk vosvoslardan oluşturulan düğün konvoyu ile Yakacık’a gitti. Yakacık Mesire Alanı’nda gerçekleşen şölene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar eşi Azize Yaşar, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, CHP Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve sünnet çocukları ile aileleri katıldı.

Yenimahalle Belediyesi TUBİL Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu’nun Bilecik, Antalya ve Artvin yöresine ait gösterileri izleyenlerden tam not aldı. Halk oyunlarının ardından Kızılcahamamlı Ahmet sahneye çıkarak, birbirinden güzel şarkılarını Yenimahalleli çocuklar için söyledi.

Sahne sırası şarkılarıyla Ankara’yı oynatan Mustafa Taş’a geldiğinde Yakacık’ta yer yerinden oynadı. Yenimahalleliler Taş’ın söylediği tüm şarkılara hep birlikte eşlik ederken; miniklerde bembeyaz kıyafetleriyle sahnede oyun havası oynadı.

"HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN"

Sünnet çocuklarının ve vatandaşların eğlendiği etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yüzlerce çocuğun erkekliğe adımını attığı bu günde

sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyorum" dedi. Yenimahalle’de ayrıştırma, ötekileştirme olmadığını kardeşlik ve birlik olduğunu vurgulayan Yaşar, "Siyaseti Halkımı sevdiğim, ülkemi sevdiğim, hizmeti ibadet gördüğüm için yapıyorum. Oy vermiş vermemiş önemli değil. Ben sizleri seviyorum. Biz cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacak, beraberce yaşayacağız. Diğer islam ülkeleri gibi olmayacağız." dedi.

Yaşar, etkinliğin sonunda Mustafa Taş'a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

CİHAN

Yorumlar