652 kişinin kartı bilgilerini çalan çetenin ne kadar vurgun yaptığı bilinmiyor

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, 652 kişinin banka ve kredi kartı bilgilerini çalan ve harcama yapan çeteyi çökertti.

Google Haberlere Abone ol
652 kişinin kartı bilgilerini çalan çetenin ne kadar vurgun yaptığı bilinmiyor

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, 652 kişinin banka ve kredi kartı bilgilerini çalan ve harcama yapan çeteyi çökertti. Ankara ve Batman’da 20 kişi gözaltına alındı. Vurgunun boyutu şu anda tespit edilemedi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, ‘Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması’ suçunu işleyen bir suç örgütünün varlığının tespit edilmesi üzerine çalışma başlattı. Yaklaşık 1,5 ay süren teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde şüpheli şahısların örgüt halinde hareket ettikleri ve bu örgüt faaliyetleri kapsamında internet üzerinde yayın yapan alışveriş sitelerinden başkalarına ait banka veya kredi kartı bilgileri ile ürünler alıp satmak suretiyle haksız kazanç temin ettikleri tespit edildi.

Yapılan çalışmalarda, suç örgütünün içerisinde bulunan şahıslarda 652 adet farklı banka veya kredi kartı bilgilerinin bulunduğu, bu kartlarla son bir ayda internet üzerindeki çeşitli online alışveriş sitelerinden yapılan harcamalarda toplam 56 adet farklı işlemde 94 bin lira tutarında bilgisayar, cep telefonu, saat, parfüm, ayakkabı, kıyafet gibi çeşitli ürünler aldıkları belirlendi. Suç örgütünün teknik takip sonucu bu işi en az 2 yıldır yaptığı değerlendirildiğinden toplam zararın şu an için tespit edilemedi. Bu harcamalara ait eylemlerden kimlik veya iletişim bilgisi olan 24 müştekinin net olarak tespiti yapıldı ve müracaatları alındı.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde 31 Aralık 2013 tarihinde eş zamanlı olarak yapılan operasyon kapsamında Ankara'da 17, Batman'da 1 ve yeni yılda 1 Ocak 2014 tarihinde yine Batman’da 1, 3 Ocak 2014 tarihinde ise Ankara'da 1 olmak üzere toplam 20 şüpheli yakalandı. Eş zamanlı yapılan operasyonda 7 adet çeşitli boyutlarda harddisk, 2 adet flash bellek, 2 adet Micro SD kart, 1 adet Notebook PC, 2 adet SD Kart ve 4 adet cep telefonu ile ayakkabı, kıyafet, internet sitelerinden yapılan alışverişlere dair muhtelif faturalar, üzerinde oynama yapılmış kimlik fotokopileri gibi çeşitli suç unsurları ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahısların yapılan sorgulamaları neticesinde 7 şüpheli ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet savcısının talimatı ile Emniyet Müdürlüğünden serbest bırakıldı, geriye kalan 13 şüpheli adliyeye sevk edildi. CİHAN

Yorumlar