65 yaş uygulamasına uymayan otobüslere ceza kesiliyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 65 yaş ve üstü yolcu taşımadıkları gerekçesi ile 5 halk otobüsü sahibine ceza kesildiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
65 yaş uygulamasına uymayan otobüslere ceza kesiliyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 65 yaş ve üstü yolcu taşımadıkları gerekçesi ile 5 halk otobüsü sahibine ceza kesildiği öğrenildi. Yapılan şikâyetleri değerlendiren Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından 10 halk otobüsü sahibine de işlemlerin devam ettiği ifade edildi.

İlçede geçtiğimiz günlerde Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Necdet Kocaman, Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz ve yöneticileri ile birlikte toplantı yapmış, toplantıda Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasına ilişkin kanunun uygulanması konusu görüşülmüştü. Kaymakam Çay, yapılan bu görüşmede yürürlüğe giren yasa sonrasında kimliğini gösteren her vatandaşın halk otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabileceğini ve uygulamaya uymayan sürücülere 50 tam bilet cezası kesileceğini kaydetmişti.

Yaşanan süreç içerisinde halk otobüslerinden faydalanmak isteyen 65 yaş üstü vatandaşların dilekçeli itirazlarını değerlendiren Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonrasında 15 halk otobüsünden 5'ine 50 tam bilet (87 Lira 50 kuruş) ceza kesildiği ve 10 halk otobüsünün de ceza işlemlerinin devam ettiği, gelecek olan dilekçelerin de değerlendirmeye alınacağı belirtildi. CİHAN

Yorumlar