65 yaş üstü vatandaşların toplu ulaşım araçlarına ücretsiz binmesi sorun oldu

Hükümetin 65 yaş üstündeki vatandaşların özel halk otobüsleri ve belediyelere ait toplu taşıma araçlarına ücretsiz binmesi yönünde karar alması, özel halk otobüsü işletmecilerini zora soktu. 30 bine yakın emeklinin olduğu Tarsus’ta...

Google Haberlere Abone ol
65 yaş üstü vatandaşların toplu ulaşım araçlarına ücretsiz binmesi sorun oldu

Hükümetin 65 yaş üstündeki vatandaşların özel halk otobüsleri ve belediyelere ait toplu taşıma araçlarına ücretsiz binmesi yönünde karar alması, özel halk otobüsü işletmecilerini zora soktu. 30 bine yakın emeklinin olduğu Tarsus’ta 3 bin 500'ün üzerinde vatandaş 65 yaş üstüne tanınan imkandan yararlanıyor.

Hükümetin aldığı karar doğrultusunda Tarsus Belediyesi’ne ait olan halk otobüslerinin yanı sıra Ulaşım A.Ş.’ye ait 64 araca, 65 yaş üstündeki her vatandaşın rahatça binebilmesi için belediye tarafından kart veriliyor. Fakat, 65 yaş üstündeki vatandaşların toplu taşıma araçlarına diledikleri kadar binip ücret ödememesi ise özellikle Ulaşım A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren özel halk otobüsü işletmecisi esnafı zora soktu. Ulaşım A.Ş. yetkilileri günde ortalama 27-28 bin kişi taşıdıklarını, bunların 3500’ünün ise 65 yaş üzeri vatandaşlar olduğunu vurguladı. 65 yaş üstünde olup, halk otobüsüne ücretsiz binmek isteyen bazı vatandaşlar ise bir kısım esnafın kendilerini otobüslere almadıklarını savundu, mağdur olduklarını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar