65 Yaş Üstü Sıkıntı Yaratıyor

Manisa Şoförler Odası ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yusuf Enli, toplu ulaşım araçlarına kaç kişinin bindiğini tespit edemediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
65 Yaş Üstü Sıkıntı Yaratıyor

Manisa Şoförler Odası ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yusuf Enli, 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz toplu taşıma hakkı tanınmasının ardından, toplu ulaşım araçlarına kaç kişinin bindiğini tespit edemediklerini söyledi. Enli, var olan en büyük sıkıntının 65 yaş üstü vatandaşlara şehir içi ulaşımın ücretsiz olmasından kaynaklı sıkıntılar olduğunu kaydetti.

Başkan Yusuf Enli, oda binasında 15 ilçenin oda başkanlarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Enli, şoför esnafının birçok sorunu olduğunu, ancak en büyük sıkıntının son aylarda uygulanmaya başlanılan 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz şehir içi taşıma olduğunu söyledi. Enli, "Bu yasa çıkacağı zaman bize gelen taslakta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara bir bilet, kart verileceği ve sonucunda bunun hizmet karşılığının tespiti yapılarak meslek sahiplerine ödeneceği konusundaydı. Torba Yasası kapsamında çıktığı için sanırım gözden kaçan bir durum oldu. Hesaplamalarımıza bakıldığında ayda 140-165 bin TL civarında bir zarar söz konusu. Kişi başına ise 750 TL ile bin TL arasında bir kazanç kaybı oluyor. Türkiye genelinde bir sıkıntı yaşattı. Bu sıkıntıları milletvekillerimiz ve bütün yetkililerle paylaştık ve düzlüğe çıkarmak için uğraş veriyoruz. Bakıldığında genel bir sinir harbi yaşanmaktadır. İstem dışı olaylar yaşanmaktadır. Eskiden 10 kişi ile giden araçlar şimdi 40 kişi ve üstünde gitmektedir. Ekmek, su almaya gidenler, hiç arabaya binmeyenler binmeye başladı. Kaç kişinin bindiğinin bir bilgisi, tespiti de elimizde yok. Manisa’da kent kart kullanımı sonucunda 3 bine yakın vatandaş 65 yaş üstü kartı kullanıyordu. Şimdi bakıldığında bu rakam gözlemlerimiz neticesinde 12–13 bine çıktı.”

Yorumlar