65 şehirden bin kitap kurdu Kayseri’de buluştu

Kılıçaslan Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen '6. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması', 65 İlden yaklaşık bin ortaokul ve lise öğrencisinin katılımıyla Kayseri'de gerçekleşti. Öğrenciler, 3 ay önce ilan edilen 10'ar kitapla...

Google Haberlere Abone ol
65 şehirden bin kitap kurdu Kayseri’de buluştu

Kılıçaslan Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen '6. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması', 65 İlden yaklaşık bin ortaokul ve lise öğrencisinin katılımıyla Kayseri'de gerçekleşti. Öğrenciler, 3 ay önce ilan edilen 10'ar kitapla ilgili 100 soruyu doğru yanıtlayabilmek için ter döktü, danışman öğretmenlere de Şair –Yazar Mehmet Erdoğan tarafından ‘Türk Dilinin İzinde Türk Edebiyatı’ konulu bir konferans verildi.

2 saat süren sınavın ardından dereceye giren öğrencilerin ilan edilmesi ve ödüllendirilmesi için Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Açılış etkinliğinin ardından kürsüye gelen Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, Türkiye'de kitap okuma seferberliği başlatmak ve bir sosyal sorumluluğu yerine getirmek amacıyla çıktıkları bu yolda çok büyük mesafe aldıklarını söyledi. Köksal, 3 yılı bölgesel, 6 yılı da ulusal olmak üzere 9 yıldır gerçekleştirilen yarışma kapsamında bu zamana kadar 100 bine yakın öğrencinin kitapla tanışmasına yardımcı olduklarının ve 8500 öğrenci ve 4 binden fazla öğretmeni bu yarışma için Kayseri'de ağırladıklarının altını çizdi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlerine yaklaşık 20 bin lira para ödülü, madalya ve plaket verilirken, Boydak Holding yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak tarafından katılımcıların tamamına içerisinde kitapların da bulunduğu hediyeler takdim edildi. Zambak Yayınları'nın da başarılı öğrencilere kitap seti hediye ettiği törende 32 ortaokul ve lise öğrencisine teşvik ödülü, 32 bronz, 32 gümüş 16 da altın madalya olmak üzere toplamda 112 madalya verildi.

ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER BÜYÜK HEYECAN YAŞADI

Büyük heyecana sahne olan yarışmanın "Ortaokul Kategorisinde "Rize Özel Şahika Salih Kalkavan Ortaokulundan Feyza Nur Arıcı, Hatay Mehmet Akif Ortaokulundan Elif Tuğba Yılmaz, Osmaniye Özel Ender Ortaokulundan Zeynep Çağmel, Dörtyol Özel Gümüş Ortaokulundan Cemre Oflaz, Giresun Özel Çağrı Ortaokulundan Beyza Ergen, Dörtyol Mehmet Akif Ortaokulundan Reyhan Yıldırım, Osmaniye Özel Ender Ortaokulundan Özdemir Akı ve Trabzon Özel Alparslan Koleji’nden Ahmet Murat Çelik altın madalya kazandı.

“Liseler Kategorisinde” ise Denizli Aydem Fen Lisesi’nden Asude Oğuz, Gaziantep Özel Sunguroğlu Anadolu Lisesinden Fatih Bozoğlu, Konya Dolapoğlu Anadolu Lisesinden Hilal Turan, Kahramanmaraş Atatürk Anadolu Lisesinden Sultan İşbilir, Sinop Boyabat TT. Anadolu Öğretmen Lisesinden Tuğana Özcan, Ankara Özel Samanyolu Lisesinden Ediphan Okyay, Aydın Sosyal Bilimler Lisesinden Osman Pekgöz ve Gazi Antep Özel Sunguroğlu Fen Lisesinden Muhammet Duman altın madalyanın sahibi oldu.

Yarışmada toplam puana göre en başarılı okullarda şöyle sıralandı. Ortaokullarda, Türkiye birincisi Dörtyol Mehmet Akif Ortaokulu, ikincisi Rize Özel Şahika Salih Kalkavan Ortaokulu, üçüncü Osmaniye Özel Ender Ortaokulu, dördüncü Hatay Özel Gümüş Ortaokulu, beşinci İstanbul Özel Merter Fatih Ortaokulu, altıncısı ise İçel Çavak Günferi Karagenç Ortaokulu. Liselerde ise Birinci Ankara Özel Samanyolu Lisesi, ikinci Kahramanmaraş Atatürk Anadolu Lisesi, üçüncü İstanbul Özel Fatih Topkapı Fen Lisesi, dördüncü Afşin Anadolu Öğretmen Lisesi, beşinci Boyabat TT. Anadolu Öğretmen Lisesi altıncı Denizli Aydem Fen Lisesi. Başarılı öğrencilere ve okullara ödülleri ve hediyeleri törene katılan protokol ve diğer davetliler tarafından takdim edildi.

CİHAN

Yorumlar