600 yıllık tarihi İnkaya Çınarı ödül getirdi

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi’nin Tarihi İnkaya Çınarı çevresinde yaptığı düzenleme çalışmaları Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri’nde Uygulanmış Proje Kategorisinde ödül aldı.     Türk Mühendis ve Mimar...

Google Haberlere Abone ol
600 yıllık tarihi İnkaya Çınarı ödül getirdi

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi’nin Tarihi İnkaya Çınarı çevresinde yaptığı düzenleme çalışmaları Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri’nde Uygulanmış Proje Kategorisinde ödül aldı.

    Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Peyzaj Mimarları Odası tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri sahiplerini buldu. Osmangazi Belediyesi’nin 600 yıllık tarihi İnkaya Çınarı’nın çevresi ile İnkaya köyünün yollarının yenilenmesi için hazırladığı İnkaya Kentsel Sit Alanı Köy İçi Yerleşim Alanı ve Ticaret Merkezi Peyzaj Tasarım Projesi ödüle layık görüldü. Osmangazi Belediyesi’nce Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alper Çabuk, Ankara Üniversitesi’nden Prof Dr. Halim Perçin, Prof. Dr. Şükran Şahin, Yrd. Doç. Dr. Ekrem Kurum, Elif Namal, ve Yard. Doç. Dr. Saye Nihan Çabuk tarafından hazırlanan proje Uygulanmış Proje Kategorisi’nde 2 ödülden birini aldı.

    Osmangazi Belediyesi, İnkaya Kentsel Sit Alanı Köy İçi Yerleşim Alanı ve Ticaret Merkezi Peyzaj Tasarım Projesi kapsamında 600 yıllık tarihi İnkaya Çınarı’nın çevresini baştan sona yeniledi. Tarihi çınarın da içinde yer aldığı İnkaya Meydanı’nın zemini bölgenin tarihi dokusunu ortaya çıkartacak şekilde düzenlendi. Çınarın altındaki alan, çınarın suyu rahatlıkla emebilmesi için geçirgen özelliğe sahip özel taşlarla kaplandı. Ziyaretçilere Uludağ’ın eşsiz suyundan tatma imkanı sunan bir de çeşme yapıldı. Doğal su kaynağının meydana girişi ile suyun aktığı kanalları yenilendi. Köylülerin el işlerini ve tarla mahsullerini sattıkları tezgahların yerine yenileri konuldu. Araç ve yaya trafiğinin olduğu tüm yolları yenilendi.

    

    Osmangazi Belediyesi olarak, tarihi mirasa sahip çıkmak adına birçok örnek çalışmaya imza attıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şunları söyledi: "Tophane sırtlarında Bursa’yı süsleyen Sümbüllü Bahçe Konağı ve Surüstü Konağı, Orhan Gazi’den günümüze gelen Nilüfer Köylü Pazarı, ticaretin kalbi Hanlar Bölgesi, Ertaş-Bakırcılar Çarşısı başta olmak üzere tarihin izini taşıyan her yere elimiz değdi. Tarihi İnkaya Çınarı çevresine yaptığımız yenileme çalışmaları ile de bölgeyi Bursa’ya yakışan bir hale dönüştürdük. Yaptığımız bu çalışmaların ödüle layık görülmesi ise bizi son derece memnun etti." CİHAN

Yorumlar