6 Yıldır Haber Alınamıyor

Gaziantep’te Çelik ailesi 2008 yılında kaçırılan kızları Gülgonca’dan hala bir haber alamadı.

Google Haberlere Abone ol
6 Yıldır Haber Alınamıyor

Acılı aile kaçırıldığında 10 yaşında olan kızlarını afişlerle ararken, yetkililerden ilgi bekliyor.

Gaziantepli Gülgonca Çelik’e, 3 Mart 2008 yılında Şahinbey Kozluca Mahallesi'ndeki halasına gitmek için evden ayrıldıktan sonra bir daha ulaşılamadı. Aradan geçen 6 yıla rağmen küçük kızın izine rastlanamadı. Kalp hastası olan baba Cuma Çelik, sokak sokak Gülgonca’yı aramaya devam ediyor. Maddi olarak da zor günler geçiren acılı aile, kızlarından gelecek ufak bir haberi bile dört gözle bekliyor. Afiş yaptıran ve sokaklara asan Çelik, kızının aranmadığını öne sürerek, “Dönemin yetkililerine bildirdik. Bir Allah’ın kulu kızımı aramadı. Ben kendi imkânlarımla arıyorum.” ifadelerini kullandı.

2011’de de Başbakan’a ulaştığını ve özel bir ekibin kurulduğunu anlatan Çelik, şüpheli olarak yakalanan Vahap B. isimli şahsın daha sonra serbest bırakıldığını hatırlattı. Bir an önce kızının bulunmasını istediğini dile getiren baba Çelik, “Şüphelendiğim şahıslar var. Bunların hiçbirinin ifadesi alınmadı. Eğer ifadelerini almak istiyorlarsa hepsinin adresi bende. Kızım nerede? Yavrumu istiyorum ben. Biz, ana, baba olarak beraber arıyoruz. Can güvenliğimiz de yok. Tehditler aldım. Namuslu babalar, meydana çıkın da kızımızı arayalım. Bütün ana babalara sesleniyorum. Ben baba olarak çalışıyorum. Ama maddi gücüm olmadığından Allah’ın bir kulu bizimle ilgilenmiyor.” diye konuştu.

Gözü yaşlı anne Fatma Çelik ise bir an önce “Bir an önce kızımın bulunmasını istiyorum. 6 senedir ‘yavrum, canım, ciğerim’ diye diye içim ateşler gibi yanıyor. Allah’ın bir kulu yardımcı olmuyor. Anne ve babalara sesleniyorum. Kendilerini 1 saat benim yerime koysunlar. Evlat acısının ne olduğunu anlasınlar. Allah rızası için yardımcı olsunlar. Kapılar vurdukça ölüp ölüp diriliyorum. Ben artık kızımı istiyorum. Her telefon çaldığında kızımdan haber gelecek sanıyorum. Kızımı gören bilen varsa emniyete ya da bize ulaşsın.” şeklinde yardım istedi.

Yorumlar