6 yıl sonra aydınlatılan cinayetin sanığına müebbet

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde alacağını isteyen kişiyi öldürüp eşyalarını çalan ve cinayetten 6 yıl sonra kardeşinin ihbarı üzerine yakalanan sanık, cinayet suçundan müebbet hapse mahkum edildi.

Google Haberlere Abone ol
6 yıl sonra aydınlatılan cinayetin sanığına müebbet

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde alacağını isteyen kişiyi öldürüp eşyalarını çalan ve cinayetten 6 yıl sonra kardeşinin ihbarı üzerine yakalanan sanık, cinayet suçundan müebbet hapse mahkum edildi. Sanığa hırsızlık suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Akyazı ilçesinde yaşayan Mithat Bayraktar'ı (36) öldürdüğü ve cep telefonu, saati ile motosikletini çaldığı ileri sürülen B.Y'nin (27) yargılanmasına Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
Karar duruşmasına tutuklu sanık ile avukatı katıldı. Sanık avukatı, müvekkilinin cinayeti ağır tahrik altında işlediğini öne sürerek; "Buna göre ceza verilmesini ve ikrarıyla suçun ortaya çıkmasını sağladığından lehine takdiri indirim hükümlerinin uygulanmasını talep ediyoruz." dedi.

Sanık B.Y. ise son savunmasında 600 lira için cinayeti işlemesinin mümkün olmadığını ileri sürdü.
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığı 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki açıklamaları, yargılama safhasındaki tutum ve davranışlarını lehine takdiri indirim sebebi olarak değerlendiren mahkeme heyeti, cezayı müebbet hapse çevirdi. Sanık, hırsızlık suçundan ise 2 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.
Karar, temyiz için Yargıtay'a gidecek.

CİNAYETİ SANIĞIN KARDEŞİNİN İHBARI AYDINLATMIŞTI

6 Ekim 2006'da Akyazı'daki evinden kendisine bir telefon gelmesi üzerine ayrılan Mithat Bayraktar'dan haber alamayan ailesi, jandarmaya kayıp ihbarında bulunmuştu. Tüm aramalara rağmen Bayraktar, bulunamamıştı. 6 Şubat 2011'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü arayan M.Y., isimli kişi, kardeşinin kendisine Akyazı'da Mithat Bayraktar'ı öldürdüğünü, cesedini ise köyün yakınında kayalıklara attığını söylediğini belirterek ihbarda bulunmuştu. İhbar üzerine cinayet soruşturmasını yürüten Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine B.Y. gözaltına alınmıştı. Yapılan araştırmada, B.Y'nin cinayet günü maktulle çok sayıda cep telefonu görüşmesi yaptığı belirlendi. B.Y'nin maktule motosiklet satışından dolayı borçlu olduğu, maktulün sürekli olarak alacağını istemesinden rahatsız olan B.Y'nin borcunu fındık vererek ödeyeceğini söyleyerek maktulü köye çağırıp bahçeye götürdüğü ve burada birlikte alkol aldıktan sonra Bayraktar'ı av tüfeğiyle öldürdüğü tespit edilmişti. Maktulün deri montunu, altın kaplama saatini, cep telefonunu ve motosikletini çalan B.Y'nin çalıntı motosikletle 17 Aralık 2006'da İstanbul'da kaza yaptığı ve motosikleti bırakıp kaçtığı, olaydan 2 yıl sonra cinayet yerine gelen B.Y'nin bulduğu kemikleri, bir hayvan ininden içeri attığı belirlenmişti. B.Y'nin yer göstermesi üzerine bulunan kemik parçaları, maktulün babasından alınan kan örnekleriyle Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiş, yapılan DNA testleri sonucunda kemiklerin maktule ait olduğu bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar