57'nci Alay şehitleri anıldı

Çanakkale Kara Savaşları’nın 99’uncu yıldönümü törenleri kapsamında 57'nci Alay'da da tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
57'nci Alay şehitleri anıldı

Çanakkale Kara Savaşları’nın 99’uncu yıldönümü törenleri kapsamında 57'nci Alay'da da tören düzenlendi.

    Törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Yeni Zelanda Genel Valisi Jerry Mateparae ile Avustralya Gazi İşleri Bakanı Michael Ronaldson ve çok sayıda izci katıldı. Bakan Yılmaz, 1’inci Ordu Komutanı Turmuş ve Fransa 100'uncu Yıl Törenleri Başkanı General Elrıck Irastorza anıta çelenk koydu. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

    Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan 18. Mekanize Piyade Tabur Kurmay Yarbayı Necdet Özdemir, "Bundan 99 yıl önce Çanakkale Kara Muharebeleri, destansı başarılarla doludur. 25 Nisan 1915 sabahı ihtilaf kuvvetlerinin Arı Burnu Sahilleri'ne yönelen çıkarma harekatının başlamasına müteakip 19. Tümen birliklerine alarm verilmiş ve Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal, birliklerine bölgenin en kritik mevkii olan ve o saatlerde tamamen savunmasız bulunan Kocaçimen Tepesi istikametinde intikal emri vermiştir. İntikalin hemen bitiminde taarruz 19. Tümen Komutanı Yarbay Mustafa kemal'in verdiği o unutulmaz emir ile başlamıştır: 'Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum'." diye konuştu.

    Konuşmaların ardından protokol üyelerin şehitteki mezarlıklara karanfil bırakması ile tören son buldu.

    BABASININ HEYKELİNİN YANINDA POZ VERDİ

    Öte yandan, törenlere Çanakkale Savaşları'nın en son vefat eden gazisi ünvanını elinde bulunduran ve heykeli 57. Alay Şehitliği'nde bulunan Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz da katıldı. Kaçmaz, izcilerle birlikte babasının heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. "Bu yurdun her karşı toprağı dedelerimizin şehit kanıyla aziz vatanımız oldu." diyen Kaçmaz, "Babam bu vatan için 14 yıl savaştı. Gençler bizim için vatan da bayrak da namusumuzdur, şerefimizdir." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar