55 genç SADEF bursuyla okuyor

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) 6. Bölge Başkanlığı '55 Genç SADEF'le Okuyor' projesi kapsamında 55 öğrenciye eğitim bursu verilmesi için yemek düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
55 genç SADEF bursuyla okuyor

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) 6. Bölge Başkanlığı '55 Genç SADEF'le Okuyor' projesi kapsamında 55 öğrenciye eğitim bursu verilmesi için yemek düzenledi.

SADEF'in üçüncüsünün düzenlediği '55 Genç SADEF'le Okuyor' yemeğinde Samsun'un ve İstanbul'un önde gelen isimleri bir araya geldi. Canik Kültür Merkezi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe katılım bir hayli fazla idi.
İki yıl önce başlatılan 55 Samsunlu öğrenciye burs sağlayan proje hakkında konuşan 6. Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Akman, "Samsunlu imkânı olmayan öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımıza bürokratlarımızın ve siyasetçilerimizin de gönül desteğini istiyoruz. Geçen sene düzenlenen yemekle 55 öğrenciye eğitim bursu verilmesini sağladık.
Bu yıl ise bu sayıyı iki üç kat daha artırmak, daha çok öğrenciye destek olmak istiyoruz. Şu anda 110 gencimiz SADEF sayesinde okuyor. Burs alıyorlar.
Bu şehrin sesini en gür bir şekilde duyurmaya çalışıyoruz. Sizlerin de destekleriyle bu uğurda önemli mesafe aldık.” dedi.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları (SAMKON) Genel Başkanı ve ASTAŞ HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.Kaya Aşçı ise konuşmasında federasyon çalışmaları, projeleri ve hedefleri hakkında bilgiler verdikten sonra eğitime verdikleri önem hakkında konuştu. Aşçı, sözlerine şöyle devam etti: “SAMKON ve SADEF olarak kurumlaşarak tamamlamış olduğu tüm bölgelerde dernekleriyle bütünleşerek Türkiye genelinde bölge başkanlıkları oluşturmuştur. Toplumumuzun vazgeçilmez temeli olan kadınlarımızın sesine kulak vererek tüm bölgelerde kadın kollarını gerçekleştirmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi organize ederek meydana getirdiği sinerji ile topluluğun bütün kesimi ile bütünleşmiştir. Kültür değerlerimizin yaşatılmasında çok büyük önem vermektedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan demokrasiye adımları atmış olduğu bu değerler Türkiye'ye çok güzel çığır açmıştır. SAMKON Genel Merkezi olarak bizler de İstanbul'da düzenlediğimiz etkinlikle Samsunumuzun kültürel değerlerini tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. İstanbul'da bulunan Samsunlu sayısı 850 bin ile 1 milyon arasında. Biz Samsun sevdalısıyız. Biz Samsun aşığıyız. Her yıl gençlerimize burslarla destek olmaya çalışıyoruz. Burada gençlerimizin hayallerini, geleceklerini gerçekleştirmeleri için el uzatıyoruz. Bafra ilçemizde merhum babamız adına yaptırdığımız Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi'ni mayıs ayında inşallah Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile hizmete açacağız. İnşaatı planlanan tarihten önce bitirdik. Bu okulun tüm insanlığa yararlı olacağına inanıyoruz. Ben İstanbul’da yaşıyorum, ancak
Samsun sevdalısı, aşığıyım. 58 dini bayramın 54’ünü Samsun’da, Bafra’da geçirdim. Bundan dolayı da son derece mutluyum. İşte bu Samsun ve Sizlerin sevgisinden kaynaklanıyor. En iyi yatırım eğitime ve insana yapılan yatırımdır.
Ayrıca sizleri 14-15-16 Mart tarihlerinde düzenleyeceğimiz geleneksel Eyüp Feshane Samsun Günlerine davet ediyorum.’’

Konuşmasından sonra Aşcı, ASTAŞ HOLDİNG adına 5.000 TL’lik çeki eğitim bursu olarak vererek kampanyayı başlattı. Kampanyaya salonda bulunan çok sayıda hayırsever de katkı verdi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç yaptığı konuşmada, "Samsun’da yaşayan herkes Samsunludur. SADEF’in yaptığı bu güzel etkinlik için teşekkür ederim. Ayrıca Samsun ve Bölgesi için bir fakülte kazandıran Aşcı ailesi adına iş adamı H.Kaya Aşcı’ya şükranlarımızı sunarız.
Şehirlerini geleceğe taşıyacak olan eğitimi yükselmiş gençler olacaktır.
Onun için Samsun’daki eğitim çıtasını yükseltmemiz lazımdır.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt ve Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek ise yaptıkları konuşmada SADEF yönetimine ve hayırsever İşadamı Kaya Aşcı’ya Eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ettiler.
Konuşmalardan sonra bağış şekeri satışı gerçekleşti. İlk şekeri ise 5 yaşındaki anaokulu öğrencisi Samsunlu Demirkan Demir alarak burs için 10 TL’lik bir destek verdi. Demir, salonda bulunan herkes tarafından alkışlandı.
Olguncan Fasıl Grubu'nun sahne aldığı gecede Samsun’un Türk sanat müziğinde güçlü sesi, sanatçı Serkan Varol söylediği şarkılarla davetlilere nostalji bir gece yaşattı.

İş adamı Zeki Gülhan’ın maddi ve manevi katkı yaptığı gecede diğer iş adamları ve şahıslar da destekte bulundular. Geceye ayrıca İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, SAMKON Genel Sekreteri Hüseyin Eroğlu, SAMKON Genel Başkan Yardımcıları Aydın Dursun, Sefer Aksoy, Turan Aydın, Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, ASTAŞ JUKİ Samsun Bölge Müdürü Selçuk Aşcı, ASTAŞ JUKİ Yönetim Kurulu Üyesi Oral Aşcı, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye başkan adayları ve aday adayları ile çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yorumlar