52. Kayısı Kültür ve Sanat festivali 6 Haziran'da başlayacak

Mersin’in Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, 52. Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin 6-7-8 Haziran tarihleri arasında yapılacağını ve festivalle ilgili hazırlıklarda son aşmaya geldiklerini söyledi. Mut'u marka bir şehir yapma doğrultusundaki...

Google Haberlere Abone ol
52. Kayısı Kültür ve Sanat festivali 6 Haziran'da başlayacak

Mersin’in Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, 52. Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin 6-7-8 Haziran tarihleri arasında yapılacağını ve festivalle ilgili hazırlıklarda son aşmaya geldiklerini söyledi.

Mut'u marka bir şehir yapma doğrultusundaki çalışmalarında, festivalin de önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, Bu yıl 52. Düzenlenecek olan Kayısı Kültür ve Sanat Festivalinin görkemli ve izlenilebilir olması için çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini kaydetti.

Festival tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda 6 Haziran Cuma günü açılış töreniyle başlayacağını anlatan Yılmaz, ”Festivalde, Mut yöresine ait olan halk oyunları gösterileri yapılacak. Kayısı yeme yarışması, Kaysının suyla buluşmasını sağlayan, Dilek Havuzu’na Kayısı dökülecek. Ardından çeşitli sergiler, karakucak güreşleri, halk koşusu ve sünnet şöleni düzenlenecek. Sünnet yaptırmak isteyen vatandaşlarımız şimdiden belediyeye gelerek kayıtlarını yaptırabilirler. Bilindiği gibi ilçemiz Akdeniz bölgesinin meyve deposu olma yolunda hayli bir mesafe aldı. Festival, burada yetişen tarım ürünlerinin tanıtımı anlamına da gelir. İlçenin tarım ürünleri arasında en önemli gelir kaynağı ise kayısıdır. Dünyanın ilk turfanda yetişen meyvesi kayısı ülkede ilk olarak mutta yetişmektedir.” diye konuştu.

SOMA ŞEHİTLERİNE SAYGI İÇİN, FESTİVALDE KONSER İPTAL EDİLDİ

Soma'da yaşanan ve Türkiye’yi yasa boğan maden faciasından dolayı bu yıl konser düzenlenmeyeceğini belirten Başkan Yılmaz, ”Normalde festivalin birinci ve ikinci akşamında Mut Şehir Stadı'nda halk konserleri yapılacaktı. Soma'da Şehit verdiğimiz madencilerimizin anısına saygı göstererek iptal ettik. Bunun yanında mutlu bir kardeşimizde Soma'da ki maden faciasında şehit oldu. Mustafa kardeşimizi vatan uğruna şehit düşen kardeşlerimizin yanına defin ettik. Festivalin sadece gündüz etkinlikleri çerçevesinde yapılması kararı aldık. Festival için bütün hazırlıklar tamam. Yapılan davet üzerine festivalin açılış programına Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin de katılacak. Eğer bir aksilik çıkmasa genel başkanımız festivalde bulunacak.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar