51 yaşındaki anneanne Hafsa Sultan olmak için müracaat etti

Manisa'da 51 yaşındaki Gülay Cengiz, bu yıl 474.'sü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nde Hafsa Sultan'ı canlandırmak için başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
51 yaşındaki anneanne Hafsa Sultan olmak için müracaat etti

Manisa'da 51 yaşındaki Gülay Cengiz, bu yıl 474.'sü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nde Hafsa Sultan'ı canlandırmak için başvurdu. Hafsa Sultan yarışması ön elemeleri, Belediye Kültür Merkezi Lale Salonu’nda yapıldı. Elemelere 214 kişi müracaat etti. Bunlardan birisi de bir torunu olan anneanne Gülay Hanım'dı.

Çarşıya dolaşmaya çıktığında başvuru standını gördüğünü belirten Cengiz, beraberindeki teyzesinin kızının kendisini ikna ettiğini söyledi. Hafsa Sultan ile ilgili araştırma yaptığını dile getiren Cengiz, “Araştırdım ve Hafsa Sultan'ın 55 yaşında vefat ettiğini öğrendim. Güzelliği ve yardımseverliğiyle tanınan birisi. Yaş olarak da uygun olabilir diye düşünerek yarışmaya katıldım. Eşim yok, iki kızım var. Kozmetik ürünleriyle ilgili bir satış firmasında direktör olarak çalışıyorum. Aynı zamanda 6 yaşında, Ceren adında bir torunum var. Müziği sever, dağcılık yürüyüşlerine katılırım.” dedi.

Festivalde Hafta Sultan'ı ve nedimelerini canlandıracak kişiler, 214 aday arasından 19 Nisan 2014'te seçilecek. Geçen mart ayında mesir macunu karma töreniyle başlayan festival, 22-27 Nisan arasında yapılacak. 27 Nisan Pazar günü ise Sultan Camisi kubbe ve minarelerinden mesir saçılacak. CİHAN

Yorumlar