50 yıllık otelin yıkımı tamamlandı

Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan ve geçtiğimiz aylarda yıkımına başlanan Cumhuriyet Meydanı’ndaki 50 yıllık Bayraktar Oteli’nin yıkımı tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
50 yıllık otelin yıkımı tamamlandı

Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan ve geçtiğimiz aylarda yıkımına başlanan Cumhuriyet Meydanı’ndaki 50 yıllık Bayraktar Oteli’nin yıkımı tamamlandı. Mardin’in silüetini bozan betonarme otelin yıkılmasının ardından şehrin tarihi görünümü gün yüzüne çıktı.

Bayraktar Oteli’nin yıkımı Mardin’in tarihi silüetinin ortaya çıkması açısından çok önemli olduğunu belirten Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, şu ana kadar 19 kamu binası olmak üzere toplam 34 tane betonarme binayı yıktıklarını söyledi. Asıl hedeflerinin 700 beton binayı yıkmak olduğunu belirten Başkan Ayanoğlu, "Tarihi Dönüşüm Projesi'nin amacı, tarihi SİT alanında bulunan tarihi dokuyu bozan bütün çarpık yapılaşmayı kentin bütünlüğünü ve özgünlüğünü bozan, görsel kirliliğe neden olan eklentileri ortadan kaldırmaktır. Tarihi dönüşüm projelerinin tüm dünyanın her yerinde uzun soluklu ve zamana yayılan projelerdir. Mardin’in geleceği adına tarihi dönüşüm projesi çok önemlidir.” dedi.

Hedeflerinin Mardin’e yılda 5 milyon turistin gelmesi sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Ayanoğlu şöyle konuştu: “Bu hedefin gerçekleşmesi için mutlaka UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmemiz lazım. Altyapı ve üstyapı çalışmalarında çok önemli bir mesafe kaydettik. Bu projenin kesintiye uğramadan devam etmesi gerekir. Bizim dönemimizde ağır ve meşakkatli işlerin tamamı bitirildi. Mardin’in 60 yaşındaki altyapı şebekesi yenilendi. Sokaklarımızın tamamı tarihi dokuya uygun kayrak taşıyla kaplandı. Şu an Mardin sokakları film platosunu andırıyor. Mardin Birinci Cadde’de 640 dükkânın cephe iyileştirme çalışmaları devam ediyor. 9 milyon Euro kaynak ayrılan bu proje Eylül 2014 tarihinde tamamlanacak. Bu çalışmaların her biri Mardin’in geleceğini olumlu yönde etkileyecek çalışmalardır ve bizleri adım adım hedefe yaklaştıran çalışmalardır. Mardin’in eşsiz tarihi güzellikleri ortaya çıktığında dünya turizminde hak ettiği yeri alacak. Yapılan çalışmalar şimdiden semeresini vermeye başladı bile. Turizmde çok bereketli bir sezon yaşanıyor. 2013 yılı içerisinde yaklaşık 200 bin turist Mardin’i ziyaret etti. Mardin’de şu an 5 bin yatak kapasitesi var.Bu çalışmalarla hem yatak kapasitesi hem de Mardin’e gelen turist sayısında artışlar olacaktır.” CİHAN

Yorumlar