50 yıllık içme suyu hattı yenileniyor

Aksaray’da Yeşilova Grup Köyleri İçme Suyu Şebeke Hattı Yenileme Çalışmaları’nda son aşamaya gelindi.

Google Haberlere Abone ol
50 yıllık içme suyu hattı yenileniyor

Aksaray’da Yeşilova Grup Köyleri İçme Suyu Şebeke Hattı Yenileme Çalışmaları’nda son aşamaya gelindi. 14 köy, 10 belde ve 2 mahallede yaklaşık 50 bin kişinin kullandığı 50 yıllık içme suyu şebeke hattı yenileniyor.

Aksaray Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Helvadere-Kargın arasındaki 6 kilometrelik içme suyu şebeke borularının yenilenmesi için yaptığı ihalenin ardından boruların yenilenmesi çalışmaları başladı. Yeşilova Grup Köyleri İçme Su Birliği Başkanı Emin Koçak, 1963 yılında yapılan şebekenin değiştirilmesi için iki yıldır girişimde bulunduklarını söyledi. Koçak, “Bu hattımız 50 yıl önce yapılmış olup; 14 köy, 10 belde ve Aksaray’ın iki mahallesinde yaşayan yaklaşık 50 bin vatandaşımızın kullandığı bir hattı. Eskiyen hat, insan sağlığını olumsuz etkileyen, sürekli arıza veren, ömrünü doldurmuş bir hattı. Bu konunun çözümü için hemen çalışmalarımıza başladık. 2 yıldır birlik imkânları ile yürüttüğümüz çalışmalarımızda Sayın Valimiz Selami Altınok’un katkı ve destekleri ile 6 km’lik Helvadere-Kargın arasındaki ana hattımızın yenilenmesi çalışmaları başladı. Aksaray Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 479 bin TL’ye ihale yapıldı. Böylece ana hattın yenilenmesi çalışmaları başladı.” dedi.

Birlik Başkanı Koçak yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını belirttiği açıklamasında, “Devletimizin tüm organları bize destek oldu. Biz de muhtarlarımız, belediye başkanlarımız ve Birliğimizin imkânlarını seferber ettik. Bu çalışma bir yardımlaşmanın, fedakârlığın eseridir. Bu konuda bize destek olan başta Sayın Valimiz Selami Altınok’a, İl Özel İdaresine, Aksaray Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Genel Meclisi Üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmayla birlikte binlerce insan sağlıklı suya kavuşmuş olacaktır. Herkesten Allah razı olsun” dedi. CİHAN

Yorumlar