50. Kütüphane Haftası Kutlandı

Amasya’da 50. Kütüphane Haftası dolayısıyla Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende bir yıl boyunca en fazla kitap okuyan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Google Haberlere Abone ol
50. Kütüphane Haftası Kutlandı



Törenden konuşan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, kütüphanelerin bir medeniyetin en önemli göstergesi olduğunu ve tarihte büyük medeniyetleri oluşturan toplumların hep kütüphaneleriyle, eserleriyle büyük toplumlar olduğunu söyledi. Vali Çomaktekin, “İnsanın kitap okuma alışkanlığının en fazla geliştiği yer kütüphanelerdir. Kütüphaneler bizlere güzel, konforlu, sakin ve huzurlu bir ortam sunuyor. Ayrıca gençlerimiz ve öğrencilerimiz bu ortamlarda başka arkadaşlarını da gördüklerinde, onlardan olumlu etkileniyor ve motivasyonları artıyor. Bu nedenle gençlerimiz kendilerine mutlaka zaman ayırmalı ve kütüphanelerimize gitmelidir. İnsana en iyi dost olan kitaplar, kütüphanelerimizde sizleri bekliyor. Kütüphaneler geçmiş medeniyetlerin edebiyat, kültür ve sanat eserlerini günümüze taşıyan ve bugün ki medeniyeti de gelecek nesillere aktaracak olan en önemli müesseselerdir. Çağımızda internet var ve teknoloji alanında büyük bir değişim yaşanıyor. Kütüphanelerimiz bu konuda da sürekli kendilerini yeniliyor. Bu anlamda çağın gerektirdiği gelişmeleri kütüphanelerimizde de bulma şansına sahip oluyorsunuz. Ben de küçük-büyük bütün vatandaşlarımızın kütüphanelerimizi aktif olarak kullanmalarını istiyor, bu vesile ile Kütüphaneler Haftanızı kutluyorum.” diye konuştu.

Amasya Kütüphanesi Müdürü Mustafa Gül ise “İlimizde Beyazıt İl Halk Kütüphanesi ve Beyazıt Yazma Eserler Kütüphanesi olmak üzere iki kütüphane bulunmaktadır. Beyazıt İl Halk Kütüphanesi’nde 40 bin kitap bulunmakta olup, 25 bin okuyucu ve 3 bin 500 üye kitaplarımızdan faydalanmaktadır. Beyazıt Yazma Eserler Kütüphanesi’nde ise 4 bin 450 yazma kitap ve 5 bin 300 basılı kitap bulunmaktadır. Dijital olarak okuyucuların hizmetine sunulan bu eserlerden ise bin okuyucu faydalanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Amasya İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Kütüphane isimli monolog ve oratoryo gösterileri sergiledi. Program sonunda yıl içerisinde Amasya Kütüphanesi’nden en fazla kitap okuyan okuyuculara, şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Yorumlar