50 kız öğrencinin kaldığı Kur'an kursunda yangın

Mersin’in Tarsus ilçesinde yatılı kız Kur'an kursunda yangın çıktı. İlçeye yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Taşobası Mahallesi'nde, 50 kız öğrencinin kaldığı yatılı Kur'an kursunun yatakhane bölümünün çatısında başlayan...

Google Haberlere Abone ol
50 kız öğrencinin kaldığı Kur'an kursunda yangın

Mersin’in Tarsus ilçesinde yatılı kız Kur'an kursunda yangın çıktı. İlçeye yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Taşobası Mahallesi'nde, 50 kız öğrencinin kaldığı yatılı Kur'an kursunun yatakhane bölümünün çatısında başlayan yangın katı tamamen sararken, öğrenciler tahliye edildi.

Tarsus Müftülüğü'ne bağlı 3 katlı Taşobası Köyü Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yatılı Kur'an Kursu'nun çatısında, elektrik kontağından kaynaklandığı tahmin edilen yangın çıktı. Yurttaki öğrenciler, tahliye edilerek ilk etapta güvenli bir yere alındıktan sonra ailelerine teslim edildi. Yangına Mersin Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü'nün arazözleri ile müdahale ederken, orman yangın söndürme ekipleri ve köylüler de çalışmalara destek verdi. Yangın, yaklaşık 2 saatlik müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

CİHAN

Yorumlar