50 ekip ve 530 görevli ile karla mücadele ediliyor

Malatya Belediyesi, etkili olan kar yağışı nedeniyle yol açma ve kar temizliği çalışmalarını 50 ekip, 530 personel ve 65 araçla sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
50 ekip ve 530 görevli ile karla mücadele ediliyor

Malatya Belediyesi, etkili olan kar yağışı nedeniyle yol açma ve kar temizliği çalışmalarını 50 ekip, 530 personel ve 65 araçla sürdürüyor.

Malatya Belediyesi Karla Mücadele Kriz Masası, Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt Başkanlığı'nda toplandı. Başkan Yardımcısı Mehmet Mert bazı daire müdürlerinin de katıldığı toplantıda, meteoroloji tarafından yapılan uyarı doğrultusunda bu geceden itibaren beklenen kar yağışı ile ilgili önlemler görüşüldü.

Kar yağışından vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için alınacak önlemlerle ilgili olarak toplantı yaptıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, “Malatya Belediyesi Kriz Masası'nda görevli arkadaşlarımızla toplantı yaparak mevcut durumu, alınacak önlemleri ve yapılacak mücadele çalışmalarını değerlendirdik." dedi.

Malatya Belediyesi olarak karla mücadele için etkin bir şekilde sürdürdüklerini vurgulayan Bozkurt, “Cadde ve sokakları kar yağışından itibaren, kar kürüme, temizleme ve tuzlama çalışmalarına başlandı. Karla mücadele kapsamında 30 kaldırım temizleme ekibi, 20 cadde ve sokak temizleme ekibi olmak üzere toplamda 530 personelimiz görev yapıyor. Karla mücadele çalışmaları sırasında 24 kar bıçaklı yükleyici, 4 dozer, 4 greyder, 4 solüsyon kamyonu, 4 tuzlama traktörü, 7 tuzlama aracı ve 18 kamyon kullanılıyor” diye konuştu.

Beklenen kar yağışı nedeniyle vatandaşlardan belediye ekiplerine yardımcı olmalarını isteyen Bozkurt, "Personelimiz kar yağışı ile birlikte 7/24 çalışacak. Vatandaşlarımızdan ricamız, araçlarını kar temizlemeye engel olmayacak şekilde park etmeleridir. Özellikle ana arterlere park etmemelerini, güzergahları açık bırakmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar