5 yıllık stratejik plan hazırlıklarına başladı

Kırşehir İl Özel İdaresi’nin “2014-2019 Çalışma Dönemi 5 Yıllık Stratejik Plan” hazırlık çalışmalarına İl Genel Meclis salonunda verilen “Stratejik Planlama” konulu hizmet içi eğitim programıyla başlandı. Gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
5 yıllık stratejik plan hazırlıklarına başladı

Kırşehir İl Özel İdaresi’nin “2014-2019 Çalışma Dönemi 5 Yıllık Stratejik Plan” hazırlık çalışmalarına İl Genel Meclis salonunda verilen “Stratejik Planlama” konulu hizmet içi eğitim programıyla başlandı. Gerçekleştirilen Stratejik Planlama Eğitim programına İl Özel İdaresi çalışanlarının yanı sıra paydaş kuruluşlar, eğitim, sağlık, tarım, aile ve sosyal politikalar, kültür ve turizm, il afet, gençlik ve spor, çevre şehircilik il müdürlüklerinin temsilcileri ile TSO, OSB ve Termal Turizm A.Ş. başkan ve yöneticileri katıldı.

Program Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Taş’ın açılış konuşması ile başladı. Taş yaptığı konuşmada şunları söyledi: “30 Mart 2014 tarihi itibariyle Mahalli İdareler Genel Seçimleri yapılmış, buna göre de yerel yönetimler yeni seçilenlerle birlikte yeniden şekillenmiştir. İl Özel İdareleri, hizmetlerini ülkenin ve bulunduğu ilin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasını hedef alan kalkınma planları ve stratejilerine uygun bir biçimde planlı olarak yürütmek zorundadır. Kırşehir iline yönelik başta eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, tarım, kültür, turizm, sivil savunma, gençlik ve spor, bayındırlık alanlarında ilimizin mevcut kaynaklarının bir plan dahilinde rasyonel bir biçimde dağıtımını ve kullanımı sağlayarak halkımızın yaşam kalitesini ve refah düzeyini yükseltmeyi misyon edinerek Kırsal Yaşam ile Kent Yaşamı arasındaki farklılıkları en aza indiren hizmet sunumunda kaliteyi esas alan, insan odaklı, ön görülü, ihtiyaçlara duyarlı, ekonomik ve dinamik bir kuruluş olmayı vizyon edinerek Kırşehir İl Özel İdaresi’nin güçlü ve zayıf yönlerinin tespit edilip, etkili ve verimli kullanılmasına yönelik olarak belirlenmiştir.” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Ecz. Şuayip Soysal da konuşmasında İl Özel İdaresi’nin il genelinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Soysal konuşmasında şunları söyledi; “2009-2013 dönemi içerisinde, ilimiz genelinde taşımalı eğitim veren köy okullarının çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Nüfusu 250’yi aşan köylerimize kilitli parke taşı uygulaması yaptık. İl Özel İdaresi’nin eskiyen araç ve iş makinesi parkını yeniledik. İl Özel İdaresi bütçesinden ilköğretim okullarının yapımını sağladık. Spor salonlarını, Ahi Stadyumu tribün koltuklarını yeniledik. Amatör spor kulüplerine malzeme temini gerçekleştirdik. İki yıldır ceviz eylem planına destek veriyoruz. Ülkemizde ilk defa kamu eliyle meyve ve sebze kurutma tesisi kurduk. Biyogazdan elektrik üretecek santral çalışmalarımız devam ediyor.”

Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kartal Demirgüneş ise stratejik plan hakkında bir sunum yaptı. CİHAN

Yorumlar