5 Yıldır Para Alamayan Sulama Birliği İşçileri Açlık Grevine Başladı

Elazığ'da 20 milyon liralık elektrik borcu yüzünden kapatılan Eyüp Bağları Sulama Birliği'nin işçileri, 5 yıldır para alamadıkları gerekçesiyle açlık grevine başladı.

Google Haberlere Abone ol
5 Yıldır Para Alamayan Sulama Birliği İşçileri Açlık Grevine Başladı

Elazığ'da 20 milyon liralık elektrik borcu yüzünden kapatılan Eyüp Bağları Sulama Birliği'nin 26 kadrolu işçisi, 5 yıldır nakit alamadıkları gerekçesiyle açlık grevi başlattı.

SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK GELDİ

Elazığ'da 2004 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Uluova'nın sulanması için kurulan Eyüp Bağları Sulama Birliği, 2010 yılında faiziyle ortak takribî 20 milyon lira elektrik borcunu ödeyemeyince tasfiye edildi. Sulama birliğinde çalışan 26 işçi, geçen süre arasında paralarını alamazken, öteki kurumlara da geçici işçi şekilde alınmadı. Yaklaşık 5 yıldır işsiz bulunan işçiler bugün Beyaz Çeşme Mevkii'nde bir beyhude dükkanda açlık grevi başlattı. İşçilerin grevini CHP, MHP ve HDP, KESK yöneticileri destek verdi.

'5 AY DEĞİL 5 YILDIR MAAŞ ALAMIYORUZ'

İşçilerden Süleyman Tanış, kadrolarının hala sulama birliğinde olduğunu fakat 5 yıldır nakit alamadıklarını, sigortalarının da ödenmediği için sıhhat sigortasından yararlanamadıklarını söyledi. Tanış, yıllardır verdikleri mücadeleden bir netice alamadıklarını belirterek:

'26 işçi şekilde açlık grevi başlattık. Biz burada takribî 5 yıldır devletin mağdur ettiği insanlarız, ya hakkımızı alacağız yahut burada öleceğiz. Artık bizim gidecek üçüncü bir adresimiz yok, ya yetkililerimiz bizi buradan alıp işimizin başına götürürler yahut eşimiz, dostumuz, arkadaşımız bizi buradan kaldırır musalla taşına koyarlar. Biz burada her şeyi göze almış insanlarız. Açız, mahkumuz biz. Şu anda ailelerimize ekmek götüremez duruma gelen arkadaşlarımız mevcut aramızda. Ben buradan bütün yetkililere soruyorum. Allah aşkına bu ülkede milyonlarca halk çalışanı var, emeklisi mevcut işçisi mevcut memuru var. 5 ay aylık almadan hayatını sürdürebilir mi? Biz arkadaşlarımızla 5 ay değil tam 5 yıldır aylık alamıyoruz' dedi.

'ELAZIĞ'IN YÜZYILLIK OVASINI KURUTTULAR'

CHP Elazığ İl Başkanı Ünsal Karatepe, işçilerin birlikte olduklarını belirterek:

'Burada toplanmamızın sebebi takribî 26 işçimizin DSİ içerisinde Eyüp Bağları Sulama Birliği'nde çalışıyorlardı, yurt sebebi ile mağdur edilmeleridir. Bu sıkıntı yeni bir sıkıntı değil, Elazığ'ın yüzyıllık ovasını kuruttular kimsenin sesi çıkmadı. Kuruttukları bu şeklinde 26 adet evin ocağını da bunlar söndürdüler. Neden kimse bu derdi çözmedi, her vakit yapacağız edeceğiz görüşmeleri yapılıyor. Bakın bu şahısların bundan sonra bıçak kemiklerine dayandı, açlık grevinden bahsediyorlar. 26 şahıs zaten yurt sebebi ile bunlara kadro verilmiş, bunlar hukuki olmayan bir şey istemezler ki. Bunlar iş statüsünde bir değişiklik istemezler iş istiyorlar nerde olursa olsun çalışmak istiyorlar. Biz CHP şekilde bu arkadaşlarımızın yanındayız' dedi.

'İŞÇİLERİN YANINDAYIZ'

MHP Milletvekili namzet adayı Bilal Çoban, KESK çağ sözcüsü Fuat Koç, HDP İl Başkanı Yunus Güneş de yaptıkları izahatlarda, grevdeki işçilerin uğradıkları haksızlığın giderilmesi isteyerek, işçilerin birlikte olduklarını söyledi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar