5 yıldır böbrek hastası oğluna bakan anne, yılın annesi seçildi

Hatay’ın Hassa ilçesinde belediye tarafından Öğretmenevi’nde düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde yılın en fedekâr annesi olarak böbrek hastası oğluna yılmadan 5 yıldır bakan Şenay Yıldız seçildi.Böbreğinin biri iflas etmiş diğeri...

Google Haberlere Abone ol
5 yıldır böbrek hastası oğluna bakan anne, yılın annesi seçildi

Hatay’ın Hassa ilçesinde belediye tarafından Öğretmenevi’nde düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde yılın en fedekâr annesi olarak böbrek hastası oğluna yılmadan 5 yıldır bakan Şenay Yıldız seçildi.

Böbreğinin biri iflas etmiş diğeri yüzde 50 çalışan günlük diyalize bağlanan böbrek hastası oğluna bakan anne Şenay Yıldız, ağlayarak yaptığı konuşmasında; “Beş yıldır, oğlum Sefa’mı kollarımda, acısını da yüreğimde taşıdım. Evladımın çektiği sıkıntıyı ,sabır mutfağımızda, gözyaşı ile yoğurup, muhabbet balından katarak, aşk ateşinde pişirip fedakar anne olarak topluma sunmanın gururunu taşıyorum. Biz anneyiz, anneler, sıkıntılar karşısında yorulmaz ve asla usanmazlar. Annelik duygusu, acı ve sıkıntılar karşısında daha da yücelir ve anlam kazanır. Benim yerimde hangi anne olsa umarım aynı şeyleri yapardı. Evlatlarımız bizim hayat kaynağımızdır. Biz anneler onlarla hayat buluyoruz. Ben de oğlum olmadan yaşamamın hiçbir anlamı olmayacağını düşünerek canım oğluma, bir günden bir güne yılgınlık göstermeden, aşkla şevkle baktım. Bakmaya da devam edeceğim” dedi.

Hassa Belediye Başkanı Abdurahman Demirel ise yaptığı konuşmada; “Anne yüreğinin acılara, cefalara, gözyaşlarına karşı gösterdiği metaneti, bugün burada hepimiz görmüş olduk. Burada bulunan annelerimizin de aynı duyguları taşıdığını biliyoruz. Tarihimize baktığımızda da annelerimizin rollerini görebiliyoruz. Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nda; evladının başına kına çalarak, vatana kurban eden, kocaları savaş meydanlarında, evlatları evlerinde öksüz bırakan yüreği dağlı anneleri unutmak mümkün mü? Daha geçen yıl bugün Reyhanlı’da yaşadığımız acının gözü yaşlı annelerinin ve bütün fedakar annelerin ellerinden hürmetle öpüyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar