5. Uluslararası Satranç Turnuvası başladı

Türkiye Satranç Federasyonu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 5.

Google Haberlere Abone ol
5. Uluslararası Satranç Turnuvası başladı

Türkiye Satranç Federasyonu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 5. Uluslararası Satranç Turnuvası, 8 ülkeden 650 sporcunun katılımıyla başladı.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası verilişinin 89. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Satranç Federasyonu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen ‘5 Nisan Madalya Günü’ uluslararası satranç turnuvası başladı. Osman Sayın Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya, gençler, açık, yıldızlar ve küçükler olmak üzere 4 kategoride 8 ülkeden toplam 650 sporcu katılıyor.

    Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci, 13 Nisan’a kadar devam edecek turnuvaya Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Ukrayna ve Türkmenistan’dan sporcuların katıldığını söyledi. 5 Nisan Kurutuluş Günü ruhunu sürekli canlı tutmak istediklerini belirten Semerci, “Büyükşehir Belediyemiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Satranç Federasyonu organizasyonuyla gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Satranç Turnuvamızla 5 Nisan ruhunu canlı tutmak amacını taşıyoruz. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz turnuvamıza 19 şehirden ve 8 ülkeden 650 sporcumuz katılıyor.” dedi.

    Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ise “Beş yıl önce başlayan bu turnuvaya ilk zamanlar 2 -3 ülkeden katılım olurdu. Şimdi her geçen yıl hem ülke sayısında hem de sporcu sayısında bir artış yaşanıyor, bu da bizi fazlasıyla memnun ediyor.” diye konuştu.

    Turnuva, konuşmaların ardından sporcuların ilk hamlesiyle başladı. 6 gün sürecek müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara, 15 bin 500 lira para ödülü yanı sıra çeşitli hediyeler verilecek. CİHAN

Yorumlar