5. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Çalıştayı başladı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) 5. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Çalıştayı, İzmir Otizm Orkestrası ve Koroso’nun konseriyle başladı.

Google Haberlere Abone ol
5. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Çalıştayı başladı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) 5. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Çalıştayı, İzmir Otizm Orkestrası ve Koroso’nun konseriyle başladı. Sınıf öğretmenliği alanında dünyadaki ve Türkiye’deki değişimlerin tartışılacağı çalıştay, 22 Şubat 2014'e kadar devam edecek. DESEM 75. Yıl Amfisi’ndeki çalıştayın açılışına DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel, Buca Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Başlar, İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayfer Kocabaş ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Yaparel, iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirmenin çok önemli ve zor olduğunu belirterek, “Sınıf öğretmenlerine büyük görevler düşüyor, çünkü kişiliğin oluşmasında en önemli süreçler küçük yaşlarda başlıyor. Sınıf öğretmenlerinin, hayatımızda çok önemli bir yeri vardır. Sınıf öğretmenliğinin bilimsel metotlarla yeniden ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi. Prof. Dr. Kocabaş ise, "Son yıllarda ilköğretim alanında yapılan değişiklikler, sınıf öğretmenliğini çok etkilemiştir. Özellikle sınıf öğretmenliğinin hizmet yılının dörde düşmesi, norm fazlasına yol açmıştır. Çalıştayımız süresince bu alanda yaşanan değişiklikleri tartışacağız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar