5 ülke tarımda kalite güvencesini sağlamak için ortak projede buluştu

Fransa, Hollanda, Belçika, Almanya ve Türkiye’den tarım sektörü temsilcileri Avrupa’da Uluslararası İş/Staj Yerleştirmelerinde Kalite Güvencesinin Sağlanması Projesi (QAFP) Avrupa Birliği projesi kapsamında bir araya geldi. Antalya’da...

Google Haberlere Abone ol
5 ülke tarımda kalite güvencesini sağlamak için ortak projede buluştu

Fransa, Hollanda, Belçika, Almanya ve Türkiye’den tarım sektörü temsilcileri Avrupa’da Uluslararası İş/Staj Yerleştirmelerinde Kalite Güvencesinin Sağlanması Projesi (QAFP) Avrupa Birliği projesi kapsamında bir araya geldi.

Antalya’da düzenlenen toplantıda 5 ülkenin temsilcileri gençlerin sektördeki mesleki gelişimi için uluslararası staj olanaklarının artırılmasını değerlendirdi. Türkiye’den Antalya Tarım, Akdeniz Üniversitesi ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü başta olmak üzere birçok kurumun katıldığı toplantıda ülke temsilcileri Türkiye’ye gelecek ve Türkiye’den gönderilecek stajyerler için sektörün taleplerini ve sunabileceği imkânları gözden geçirdi.

Proje hakkında bilgiler sunan Türkiye koordinatörü Angelique Kırkıl Tonnaer, uluslararası stajların gerek gençlerin mesleki eğitimlerini uygulamaya dökebilmesi gerekse uluslararası deneyim kazanması açısından çok yararlı olduğunu ifade etti. Tonnaer, iş gücü piyasasında rekabette öne geçme ve daha fazla istihdam şansı için uluslararası stajların önemini vurguladı. Özellikle tarım sektöründe gençlerin gelecekteki kariyerleri için teorik bilginin yanı sıra uygulama deneyiminin de hayati rolü olduğunu söyledi.

Proje, tarım sektöründe gençlerin mesleki eğitimlerini destekleyebilecek uluslararası staj fırsatlarının artırılması ve kalitesinin yükseltilmesini hedefliyor. Bu kapsamda firmalar, bir staj temsilcisi atama, uygun çalışma koşulları ve belirli bir staj programı oluşturma gibi koşulları yerine getirerek uluslararası veri tabanına dâhil olabilecek. Stajyerlere ev sahipliği yapabilecek. Bu veri tabanına dâhil olan firmalara Avrupa çapında geçerli bir kalite logosu verilecek. Proje, bu logonun gelecekte diğer sektörlerde de staj programlarında kalite güvencesini simgeleyecek.

Antalya’da düzenlenen 2 günlük programda 5 ülkede tarım sektöründe faaliyet göstermekte olan ticaret ve sanayi odaları, firmalar, eğitim kurumları, bilgi merkezleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Katılımcılar projenin devamı için işbirliğini sürdüreceklerini ve bir sonraki aşamada tarım sektöründe deneyim kazanmak isteyen gençlere farklı ülkelerde staj imkanları sunacaklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar