5 okulda doğalgaz dönüşüm hamlesi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğalgaz bulunmayan okulları doğalgaza çevirmek için ihale yapıldı. İlk etapta 5 okulun doğalgaz dönüşümü için ihale yapılırken, ilerleyen günlerde 10 okulun daha doğalgaz sistemine geçeceği ifade edildi....

Google Haberlere Abone ol
5 okulda doğalgaz dönüşüm hamlesi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğalgaz bulunmayan okulları doğalgaza çevirmek için ihale yapıldı. İlk etapta 5 okulun doğalgaz dönüşümü için ihale yapılırken, ilerleyen günlerde 10 okulun daha doğalgaz sistemine geçeceği ifade edildi.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı beş okulun doğalgaz dönüşümü ve genel bakımı için ihaleye çıkıldı. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, "İlk etapta 5 okulumuz, arkasından 10 okulumuz daha gelerek peyderpey ilçemizdeki okullarımızı proje kapsamında doğalgaza dönüştüreceğiz" dedi.

Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu, Nimet İlköğretim Okulu, Turgut Reis Ortaokulu, Gazi İlköğretim Okulu ve Dikmen İlköğretim Okulu Doğalgaz Dönüşümü ve Genel Onarımı ihalesi kaymakamlık toplantı salonunda her okul için ayrı ayrı ihale edilmek suretiyle gerçekleştirildi. Kaymakam İbrahim Çay, ihale öncesinde yaptığı konuşmada okulları kömürden doğalgaza dönüştürdüklerini belirterek şunları söyledi: "Hem hava kirliliği açısından hem de diğer alanda daha ekonomik oluyor. İlk etapta 5 okulumuz, arkasından 10 okulumuz daha gelerek peyderpey ilçemizdeki okullarımızı proje kapsamında doğalgaza dönüştüreceğiz. Buna katkısı bulunan başta sayın valimiz olmak üzere, sayın milletvekilimize ve İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyoruz."

Bundan önce bu ihalelerin ilden yapıldığını, ancak bu sene ilçelere devredildiğini ifade eden Kaymakam Çay "İlçede bu işi yapan arkadaşlarımızın da ihaleye girmelerini bekliyoruz. İlden yapılırken okul açılıyor, dönüşümle ilgili onarımlar bitmiyor. Öğrenciler sıkıntı yaşıyor. Onun için sayın valimiz işin hızlandırılması açısından birliklere devretti. Biz de hemen ihaleye çıkarttık. Biz ihale kanununa tabi değiliz, daha çabuk yapabiliyoruz ihaleyi. Yaz sezonunda bu işleri bitirmek, öğrencilerimizin 9. Aydan itibaren sorunsuz bir şekilde eğitime başlamasını hedefliyoruz. Okul aile birlikleri başkanlarımız ve okul müdürlerimizi de ihaleye davet ettik. İşin takibi bundan sonra onlara düşüyor. Ondan sonra kaymakam bey şurası eksik burası eksik demeyin. Amacımız bir an önce ilçemizin kömürle ısınan okullarımızı doğalgaza dönüştürerek çevre kirliliğini önlemek ve okullarımızın tertip ve düzen açısından iyileştirilmesini sağlamak. İhalenin yerelde yapılmasıyla takibi de daha kolay olacaktır."

Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu Müdürü Mehmet Akif Şeker, ihale kapsamında incelemeye gelen şirket yetkililerinin okulun girişinde ana sınıfı olarak kullanılan bölümün kazan dairesi olarak belirlediğini, ancak okulun derslik ihtiyacı olduğunu ifade ederek, kazan dairesinin daha uygun bir yere tesisini istedi. Kaymakam Çay bunun üzerine, "Mühendisler okul müdürleriyle görüştü, bunu ben bilemem. Ama okulun bir sınıfını mahvetmeye gerek yoktur. Onu görüşür, uygun bir yere hallettiririz. Okul müdürlerinin gelmesinde bu açıdan çok yarar vardır. Böyle şeyler çıkabiliyor," dedi.

YÜZDE 5'LİK BİRLİK HİSSESİ İHALEYLE 100. YIL VAKFINA SATILDI

Öte yandan, Ereğli İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Zonguldak Turistik Tesis İşletmeciliği AŞ'deki yüzde 5 ortaklık payının tüm alacak ve borçlar, hak ve yükümlülükleriyle birlikte satışı ihalesi gerçekleştirildi. İhaleye tek katılan Zonguldak 100. Yıl Vakfı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Zonguldak Turistik Tesis İşletmeciliği'ne olan 44 bin 372 bin liralık borcu artı bin lira olarak teklif verdi. Kaymakam Çay bunun üzerine bu rakamın yeterli olmadığını belirterek artırım istedi. İhale 61 bin liraya Zonguldak 100. Yıl Vakfı'na verildi.

CİHAN

Yorumlar