5 hastanenin kabul etmediği çocuk olayıyla ilgili inceleme başlatıldı

Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan), dün servis ettiği 'Acil ameliyat olması gereken çocuğu, 5 hastane kabul etmedi' başlıklı haberle ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
5 hastanenin kabul etmediği çocuk olayıyla ilgili inceleme başlatıldı

Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan), dün servis ettiği 'Acil ameliyat olması gereken çocuğu, 5 hastane kabul etmedi' başlıklı haberle ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Habere konu olan hastamızın ameliyatı İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilmiş olup genel sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi edinilmiştir." denildi.

Cihan tarafından servis edilen haber, "Fatih'te, apandist olan Mesih Abdullah Enes Çamlı, başvurduğu 5 hastaneden çeşitli gerekçelerle geri çevrildi. Çamlı'nın ailesi, 8 saat boyunca hastane aradıklarını ancak hiç bir hastanenin kendilerini kabul etmediğini ileri sürdü. Aile, doktorların acil ameliyat gerektiğini söylediğini belirterek, yetkililerden yardım istedi." şeklinde verilmişti.

Sağlık Bakanlığı haberle ilgili bir açıkla yaptı. Açıklamada, "Bazı medya kuruluşlarında “Acil ameliyat olması gereken çocuğu, 5 hastane kabul etmedi” başlığı ile yer alan haberlerdeki iddiaların tüm yönleriyle araştırılması için Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatıyla inceleme başlatılmıştır. Habere konu olan hastamızın ameliyatı İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilmiş olup genel sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi edinilmiştir." ifadelerine yer verildi.

CİHAN

Yorumlar