5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’a Başyaveri'nden duygusal anma

Türkiye Cumhuriyeti 5. Cumhurbaşkanı merhum Cevdet Sunay, ölümünün 32. yılında mezarı başında anıldı. Devlet yetkilileri ve Sunay’ın ailesinin katıldığı cenaze töreninde uzun yıllar Sunay’ın başyaverliğini yapan Baha Özbilen’in...

Google Haberlere Abone ol
5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’a Başyaveri'nden duygusal anma

Türkiye Cumhuriyeti 5. Cumhurbaşkanı merhum Cevdet Sunay, ölümünün 32. yılında mezarı başında anıldı. Devlet yetkilileri ve Sunay’ın ailesinin katıldığı cenaze töreninde uzun yıllar Sunay’ın başyaverliğini yapan Baha Özbilen’in mezar taşına sarılarak ağlaması törene katılanları duygulandırdı.

    Ankara Devlet Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Nadir Alparslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Kaya, Genelkurmay Başkanlığı'ndan Korgeneral Alparslan Erdoğan ve Sunay’ın yakınları katıldı.

    Mezarılıkta anıta kadar yürünmesinin ardından mezar başında saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın çelenkleri mezara yerleştirildi. Törenin ardından Sunay ailesi, mezarın başında taziyeleri kabul etti.

    Cevdet Sunay'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde yaveri olan Baha Özbilen ise tören sonrasına Sunay’ın mezar taşına sarılarak gözyaşlarını tutamadı. Mezarın yanında uzun süre dua eden Özbilen, daha sonra mezar taşını öptü. CİHAN

Yorumlar