4.5 ton at etini piyasaya sürdüler

Adana'da yapılan operasyonda 7 kesilmiş, 24 kesime hazır at ele geçirildi. Yaklaşık 2 ton at eti imha edildi.

Google Haberlere Abone ol
4.5 ton at etini piyasaya sürdüler

Edinilen bilgiye göre, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne ve polise Yüreğir ilçesi Koza Mahallesi’nde bir evde kaçak yöntemlerle at kesilerek piyasaya sürüldüğü ihbarı geldi.

Bunun üstüne zabıta ve polis Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvan Sağlığı ve Yetiştirici Şube Müdürlüğü ekipleriyle ortak harekete geçti. İhbar edilen adrese yapılan baskında evin ahır şekilde uygulanan bölümünde sağlıksız biçimde 7 atın kesildiği, 24 atın ise kesilmeyi beklediği belirlendi. Polis ve zabıta ekipleri at etlerine ve kesime hazır 24 soy el koyarken, ev malikleri ise gözaltına alındı.

2 TON AT ETİ İMHA EDİLDİ

Yapılan operasyonun arkasından 7 attan elde edilen takribî 2 ton at eti Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin çöp kompleksinde imha edildi. Kesilmeden ele geçirilen 24 at ise Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Hayvanlar geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezine getirilerek sıhhat kontrolünden geçirildi.

ATLARDAN 5’İ HAMİLE ÇIKTI

Barınakta Veteriner Hekim Musa Mutlu ve Hayvan Pazarları ve Mezbahalar Şube Müdürü Ahmet Bayram 24 atı tek tek denetim etti. Veteriner Hekim Mutlu yaptığı araştırmada kesim için bekletilen 5 atın da gebe olduğunu belirleme etti.

ENGELLİLERİ EĞİTECEKLER

Şube Müdürü Bayram, kendilerine 24 at getirildiğini şimdilik bunların bakımını üstlendiklerini lakin ileri de atları rehabilitasyon merkezini ziyaret edenlerin hizmetini sunacaklarını belirterek, "Atlar lüzumlu kontrollerden geçildikten sonra buraya gelen ziyaretçilere göstereceğiz. Bunun yanı paradigma lüzumlu eğitimleri verdikten sonra bilhassa çocukların binmesini sağlayacağız. Rehabilitasyon eğitimi verilerek atları engelli çocukların eğitiminde de kullanmayı düşünüyoruz" dedi.

Veteriner Hekim Mutlu ise atların fazla fazla sağlıksız şartlarda kesildiğini bunun da kamu sağlığını bilhassa çocukların sağlığını tehdit ettiğini lakin yapılan savaş ile hem 24 atın kesilmesinin önüne geçildiğini hem de halkın sağlığıyla oynanmasının engellendiğini söyledi.

4.5 TON AT ETİ SATIŞA SUNULDU

Diğer taraftan sağlıksız ortamda at keserken yakalanan kişilerin daha öncede at kesip piyasaya sürdüğü öğrenildi. At kasaplarının daha öncelikle de takribî 4.5 ton at ve merkep etini piyasaya sürdüğü hesap ediliyor. Zabıta ekipleri etlerin nerelere satıldığını edinebilmek için meslek başlatırken, yakalanan insanlar konusu için kamu sağlığıyla oynamak ve kaçak kesim yapmaktan muamele yapıldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar