45 gündür kayıp yaşlı kadın gölette aranıyor

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Susuz köyünde yalnız yaşayan ve 45 gün önce kaybolan 83 yaşındaki Hacer Cengiz için Kocaköprü Balık Göleti'nde arama çalışması başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
45 gündür kayıp yaşlı kadın gölette aranıyor

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Susuz köyünde yalnız yaşayan ve 45 gün önce kaybolan 83 yaşındaki Hacer Cengiz için Kocaköprü Balık Göleti'nde arama çalışması başlatıldı. Cengiz’in, 20 yıl önce eşini kaybettiği ve tek çocuğuyla da uzun yıllardır görüşmediği öğrenildi. Yaşlı kadının ortalıkta görünmemesi üzerine merak eden Susuz Köyü Muhtarı Ateş Kantaroğlu, sekiz gün sonra evine gitti. Kapısı açık evde Cengiz'in olmadığını görünce jandarmaya bilgi verdi. Jandarma ve köylülerin 45 gündür devam ettiği aramalara rağmen henüz Cengiz'in izine rastlanmadı.

Jandarma, değerlendirmeler sonunda 83 yaşındaki kadının öldürülüp köy yakınındaki gölete atılmış olma ihtimaline karşı Uşak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden yardım istedi. Üçü dalgıç 10 kişilik AFAD ekibi, saat 10.00 sıralarında arama çalışması başlattı. Sonar cihazı takılı botla gölette dip taraması yapılırken bir yandan da botun giremediği kıyı kesimlerinde dalgıçlarla aramalar sürdürülüyor.

Konu hakkında bilgi veren Muhtar Kantaroğlu, “Köyümüz halkından Hacer Cengiz isimli bir bayan vatandaşımızın kaybolması için buradayız. Jandarmamız, valiliğimiz ve kaymakamlığımızın aracılığıyla burada 45 gündür arama yapılıyor. Dün de bir ihbar geliyor, Hacer Teyze'nin göle atıldığına dair. İşte bu konuda biz de gerekli müracaatlarımızı yaptık. İnşallah burada değildir, umudumuz sağ salim bulunur. Yine de buradan sonuç alın diğer gelişmeleri takip edeceğiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar