44 engelli, asker olmanın gururunu yaşadı

Muğla'da 44 engeli, düzenlenen temsili askerlik uygulamasıyla bir günlük asker olmanın gururunu yaşadı.     İl Jandarma Komutanlığı'na sabah erken saatlerinde aileleriyle birlikte gelen 44 engeli, üniformalarını giyerek...

Google Haberlere Abone ol
44 engelli, asker olmanın gururunu yaşadı

Muğla'da 44 engeli, düzenlenen temsili askerlik uygulamasıyla bir günlük asker olmanın gururunu yaşadı.

    İl Jandarma Komutanlığı'na sabah erken saatlerinde aileleriyle birlikte gelen 44 engeli, üniformalarını giyerek törene hazırlandı. Temsili olarak askerlik yemini eden engelliler, tören geçişi yaptı. Bu sırada, bazı anne ve babaların gözyaşlarına hâkim olamadıkları dikkat çekti.

    İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Necdet Koparan yaptığı konuşmada, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde engellilerin bir gün de olsa temsili askerlik yaptırdıklarını söyledi.

    Askerliğin, Türk gencinin hayatında gençlikten olgunluğa giden yolda bir dönüm noktası olduğunu belirten Koparan, "Türk milletince kutsal kabul edilen askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gurur ve onurunu ömür boyu taşıma mutluluğuna sahip olmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri daima toplumun yanında olmuş, güvenlik ve diğer konularda da milletinin emrinde olmayı kendine ilke edinmiştir. Bu maksatla engelli vatandaşlarımızın kısa süreli de olsa Kışla ortamını yaşamasına ve temsili askerlik görevini yerine getirmesine imkân sağlamıştır. Biz de onların bu coşkusunu yürekten paylaşıyoruz." dedi.

    Konuşmanın arından törene katılan engellilere belgeleri Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Alay Komutan Vekili Necdet Koparak, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan vekili Hüseyin Daşgın tarafından verildi. Tören sonrası askerler, aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra askerler, protokol üyeleriyle birlikte öğle yemeği yedi. CİHAN

Yorumlar