41 yıllık esnaf odası başkanı: Ömrüm yettikçe göreve devam edeceğim

Samsun'un Bafra ilçesinde 40 yıldır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığını yürüten Metin Genççakır, geçen pazar günü yapılan olağanüstü kongreyle yeniden seçildi.

Google Haberlere Abone ol
41 yıllık esnaf odası başkanı: Ömrüm yettikçe göreve devam edeceğim

Samsun'un Bafra ilçesinde 40 yıldır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığını yürüten Metin Genççakır, geçen pazar günü yapılan olağanüstü kongreyle yeniden seçildi. 41. görev yılına merhaba diyen Genççakır, "Ömrüm yettiği müddetçe Bafra esnafının hizmetine devam edeceğim." dedi.

41 yıldır Bafra esnafının her seçimde oy vererek başkan seçtiği Metin Genççakır, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) kendisine gösterilen sevgi ve teveccühün sırlarını anlattı. "Ömrüm yettiğince söz veriyorum, Bafra’nın cefakar ve vefakar esnafının emrinde olacağım." diyen 68 yaşındaki Genççakır, ticaret hayatına 1963 yılında ailesine ait otobüs ile çalışmaya başlayarak atıldığını dile getirdi. 1974 yılına kadar Samsun-Sinop-Ankara ve Karadeniz illeri arasında otobüsçülük yaptığını anlatan Genççakır, "Girişimciliğim sayesinde 1974 yılında Bafra Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına seçildim ve görevimi hala sürdürmekteyim. 1976 yılında traktör bayililiği ve yedek parça işine başlayarak ticaret hayatını başkanlık ile birlikte devam ettim. 40 yıl önce Bafralı esnaf ve sanatkarın desteğiyle Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına seçildim ve halen görevime devam etmekteyim." dedi.

2007 yılında Samsun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığına getirildiğinin altını çizen Genççakır, yapmış olduğu gayretli çalışmalar sayesinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine, ardından Samsun-Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanlığına seçildiğini belirtti. Aynı zamanda Bafra Kültürel Kalkınma Vakfı (BAKAV) kurucu üyesi olup ve vakıf başkanlığına devam ettiğini dile getiren Genççakır, "Çeşitli sivil toplum örgütleri üyeliklerim de mevcuttur. Kooperatifimiz, 60 yıla yakın bir zamandır, üyelerine maddi ve manevi hizmetlerini sürdürmektedir. Ben, 40 yıla yakın bir zamandır, kooperatifin başkanlığını yürütmekteyim.” şeklinde konuştu.

"İSTİŞAREYE BÜYÜK ÖNEM VERDİM"

Çalışma hayatı boyunca her işini ve her projesini yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla, istişare ederek yaptığının altını çizen başkan Genççakır, "Ortak aklı kullandım. Üyelerimin meşru her isteğini yerine getirdim. Onların ihtiyaçlarını, kendi ihtiyacım gibi karşıladım. Bir söz vardır 'yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır', ben üyelerime adil ve eşit davranarak, güven verdiğim için onlarında bana olan güven ve itimatları hiç kesilmedi.
Bu sebeple kooperatifimizin vefakâr üyeleri beni 40 yıla yakın bir zamandır, aralıksız göreve getirdiler." diyerek başarısının sırrını aktardı.

"HALKA HİZMET HAKK'A HİZMETTİR"

Çalışma anlayışının 'halka hizmet Hakk'a hizmet' düsturu olduğunu ifade eden Genççakır şöyle konuştu: "Bu dürüst ve başarılı çalışmamdan dolayı ayrıca Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanlığına layık gördüler. 70 bin üyesi olan, 72 mesleki odanın başkanıyım. Ayrıca Ankara'da, TESKOMB yönetim kurulu üyesiyim. Bunun yanında Ordu, Zonguldak arasındaki bütün Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanıyım. Bu kariyerler, insanın oturduğu yerden kazanabileceği unvanlar değildir. Çalışmanın, proje üretmenin, güven vermenin ve istikrarla yola devam etmenin bir sonucudur."

"BEN BAFRA'NIN BİR EVLADIYIM"

"Elde ettiğim tüm başarı ve kazanımlar birlikte olduğum arkadaşlarıma ve Bafralı hemşehrilerime aittir." diyen Genççakır sözlerini şeyle tamamladı: "Bir Bafralının Samsun'da, önemli bir kuruluşun başına gelebilmesi kayda değer bir öneme haizdir. Bafra tarihinde ilk defa gerçekleşen bu başarı grafiği, arkadaşlarım sayesinde bana nasip olmuştur. Bu görevimden dolayı da, Bafram adına gurur duyuyorum. Şu anda bizim kooperatifimiz, Türkiye'de faaliyet gösteren bin civarındaki kooperatif arasında, ilk 50'nin içerisindedir. Biz, Bafra'da esnaf ve sanatkârlar kooperatifi olarak, banka gibiyiz. Üyelerimize sadece bu yıl 30 milyona yakın para dağıttık. Bafra ekonomisinin canlanmasına katkı sağladık.” CİHAN

Yorumlar