‘400 polisle operasyon yapıyoruz’ diyerek 20 bin lirasını aldılar

Bursa’da cep telefonundan arayarak kendisini ‘polis’ olarak tanıtan kişinin '400 polisle operasyon yapıyoruz, hangi bankada paran var?' sözüne inanan vatandaş, bankadan çektiği 20 bin lirayı dolandırıcıların hesabına yatırdı. Yapılan...

Google Haberlere Abone ol
‘400 polisle operasyon yapıyoruz’ diyerek 20 bin lirasını aldılar

Bursa’da cep telefonundan arayarak kendisini ‘polis’ olarak tanıtan kişinin '400 polisle operasyon yapıyoruz, hangi bankada paran var?' sözüne inanan vatandaş, bankadan çektiği 20 bin lirayı dolandırıcıların hesabına yatırdı.

Yapılan tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcıları vatandaşları mağdur ediyor. Osmangazi ilçesinde bir işyeri işleten esnaf B.E.’yi (64) arayan bir kişi, kendisini ‘polis’ olarak tanıtarak, "400 kişi ile operasyon yapıyoruz. Hangi bankada paran var?" dedi. Bunun üzerine banka hesabında 25 bin lirası olduğunu söyleyen B.E., telefon dolandırıcısının yönlendirmesiyle bankadan çektiği 20 bin lirayı ATM’den verilen hesap numarasına yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan B.E., Çarşı Polis Merkezi Amirliği’ne müracaat etti. Telefon dolandırıcılık olayına karıştığı belirlenen R.Y. ile E.K. isimli şahısların arandığı ve Cumhuriyet savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

‘EMNİYET MÜDÜRÜYÜM’ DİYEREK DOLANDIRDI

Öte yandan Gürsu ilçesinde meydana gelen olayda ise cep telefonundan arayan kimliği belirsiz kişinin "Emniyet müdürüyüm, terör örgütü adına hesabından para çekildi” yalanına kanan vatandaş bin 190 lirasından oldu.

Kurtuluş Mahallesi’nde meydana gelen olayda, H.D.’yi (43) cep telefonundan arayan kimliği belirsiz bir kişi, "Emniyet müdürüyüm. A.V.’yi tanıyor musun? Bu şahıs kimlik bilgilerini ele geçirdi. Terör örgütü adına 40 bin lira hesabından para çekilmiş." dedi. Dolandırıcının para yatırması gerektiğini söylemesi üzerine paniğe kapılan H.D., ATM’den verilen hesaba bin 190 lira yatırdı.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan H.D., Gürsu Polis Merkezi’ne başvurdu. H.D., "Parayı hatırlayamadığım TC kimlik numarasıyla dört ayrı işlemle yatırdım." dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Yorumlar