400 metre uzunluğunda iftar yemeği düzenlendi

İstanbul Bafra Yakıntaş Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Yakıntaş Mahallesi'nde 400 metre uzunluğundaki masalarda 2 bin kişiye iftar yemeği verdi. Köyün girişinden camiye kadar olan mesafede...

Google Haberlere Abone ol
400 metre uzunluğunda iftar yemeği düzenlendi

İstanbul Bafra Yakıntaş Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Yakıntaş Mahallesi'nde 400 metre uzunluğundaki masalarda 2 bin kişiye iftar yemeği verdi. Köyün girişinden camiye kadar olan mesafede kurulan masalarda ise köy kadınlarının imece usulü yaptıkları Bafra’ya has börek ve tatlılar yer aldı.

Özel bir yemek firması ile anlaşarak 2 bin kişiye iftar yemeği verilen gecede, ilk olarak imam-hatipler tarafından Kur’an ve ilahi okundu. Akşam ezanı ile birlikte oruçlar açıldı eller semaya kalkarak dua edildi. Yemek duasını ise dernek başkanı Necati Karagöz’ün 4 yaşındaki oğlu Yasin Emin Karagöz yaptırdı. Yemeğin peşinden konuşmalara geçildi.

Yakıntaş Mahalle Muhtarı İsmail Çelebi, mahalle hakkında bilgi verdikten sonra iftar yemeğine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

İstanbul Bafra Yakıntaş Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necati Karagöz, ’’Bundan yaklaşık 3 yıl önce gurbetteki Bafralıları tek çatı altında toplamak istedik. Ve bunu da başardık. Kısa zamanda ismini duyuran bir dernek olduk. Geçen yıl İstanbul’da düzenlediğimiz iftar yemeğini bu yıl doğduğumuz topraklarda düzenlemek istedik. Ve bu akşam da bunu başarmanın mutluluğunu yaşadık. Etkinliklerimiz devam edecek.’’ diye konuştu.

Samsun Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı ve ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.Kaya Aşcı, ’’SAMKON’a bağlı bu tür derneklerin çok olması İstanbul'da bulunan Samsunluların her alanda iddialı olduğunu göstermektedir. Yapılan örnek çalışmaların her zaman destekçisiyiz.’’ dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise İstanbul Bafra Yakıntaş Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği ve köy halkının destek verdiği iftar yemeği için şükranlarını sundu.

CİHAN

Yorumlar