40 yıllık evli çiftler bir araya geldi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesinde kurulan Huzur Çınarı, Aile Haftası etkinlikleri kapsamında 'Bir Yastıkta Kırk Yıl' adıyla bir program tertipleyerek evlilikte 40 yılını dolduran çiftleri bir araya getirdi....

Google Haberlere Abone ol
40 yıllık evli çiftler bir araya geldi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesinde kurulan Huzur Çınarı, Aile Haftası etkinlikleri kapsamında 'Bir Yastıkta Kırk Yıl' adıyla bir program tertipleyerek evlilikte 40 yılını dolduran çiftleri bir araya getirdi. Programda bir çınar gibi köklü ve huzurlu şekilde evliliklerini sürdüren çiftlere yastık hediye edildi.

    Huzur Çınarı projesi çerçevesinde gerçekleştirilen 'Bir Yastıkta Kırk Yıl' programına Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki ile 40 yıl ve üzerinde evli olan çiftler katıldı. Harikalar Diyarı'ndaki Harikalar Sofrası'nda düzenlenen etkinlik 3 çiftin evliliklerini anlattıkları filmle başladı. Kısa film davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

    'Bir Yastıkta Kırk Yıl' programında ilk konuşmayı eşiyle bir yastığa 55 yıldır baş koyan Mehmet Ülger yaptı. Yedi çocuk sahibi Mehmet Ülger, evlilikleri boyunca boşanmayı hiç akıllarından geçirmediklerini belirterek "Gençlere tavsiyem, varlık olur, yokluk olur; ama boşanmayı düşünmesinler. Bizler zengin olmadık, muhtaç da kalmadık; ama mutlu olduk. Bizi böyle bir günde düşündükleri için Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye çok teşekkür ederim." dedi.

    "150 ÇİFTİ BOŞANMAKTAN VAZGEÇİRDİK"

    BEF Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu da Huzur Çınarı projesi ile neler yapıldığı hakkında bilgiler verdi. Huzur Çınarı projesinin, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projesi olduğunu ifade eden Tuzcuoğlu, "Huzur Çınarı bünyesinde her yıl 3 bin aileyle birebir görüşme yapıyor, danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyoruz. Kurduğumuz Aile Akademisi'nde evlenecek çiftlere eğitimler veriliyor. Anne Akademisi'nde de anneleri eğitiyor, çocuk-anne iletişimini kurmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar Kayseri'de çok büyük karşılık buluyor. Uzman rehber danışmanlarımız apartman toplantıları ve seminerlerle 10 bin kişiye ulaşıyor. Bu çalışmalarda İl Müftülüğümüzden de destek alıyoruz. Yapılan bu görüşmelerde yaklaşık 150 çifti boşanmadan vazgeçirdik. Boşanmaların arttığı Kayseri'de Huzur Çınarı olarak çok önemli hizmetler yapıyoruz. Nevşehir ve Yozgat'tan müracaat eden, görüşmek isteyen aileler var. Şehir dışından gelen bu talepleri de karşılamaya çalışıyoruz. Çok köklü olan bu aile yapımızı koruduğumuz takdirde ülkemizin huzuru daha da artacaktır. Bu imkanları bizlere veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz." dedi.

    "SAĞLAM AİLE SAĞLAM NESİL DEMEK"

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise katılan çiftlere "Sizler toplumun örnek insanlarısınız." dedi ve gençlerin bu tabloyu örnek almalarını istedi. Toplumun temel dinamiklerinin başında aile kurumunun geldiğini dile getiren Özhaseki, "Aile kurumu sağlamsa nesiller sağlam devam ediyor. O toplumda suç oranları bile fark ediyor. Suç işleyen insanların anne baba sevgisini yaşamadıkları görülüyor. Ama sizler gibi güzel ve uyumlu olan, kendi içinde huzuru sağlamış ailelerde yetişen çocukların topluma vereceği çok şey oluyor." şeklinde konuştu.

    Türk milletini diğer milletlerden ayrı kılan en önemli özelliklerden birisinin de aile yapısı olduğunu vurgulayan Başkan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: "Gelişmiş denilen ülkelerde evlilik oranları giderek düşüyor. İnsanlar evlilik dışı yollara yöneliyorlar. Nesillerin geleceği karanlık oluyor. Biz bu aile kurumumuza her türlü sahip çıkmalıyız. Sonuna kadar bu kurumu devam ettirmeliyiz ki millet olarak ayakta kalalım ve geleceğimiz sağlam olsun. Ben akşamları gençlerimizin nikahlarına katılıyorum ve nasihat etmeye çalışıyorum. Eğer bir insanın içinde sevgi varsa, Allah korkusu varsa, merhamet varsa orada her şey iyi gidiyor. O güzellik çevresine halka halka yayılıyor. Sizler gençlerimize örneksiniz. Biz de örnek olan sizleri gençlere göstermeye çalışıyoruz."

    "HUZUR ÇINARI TÜM YURDA YAYILMALI"

    Vali Orhan Düzgün de yaptığı konuşmada bir toplumun temelini ailelerin oluşturduğunu dile getirerek Huzur Çınarı'nı bu doğrultuda yaptığı çalışmalardan dolayı kutladı. Ailede huzur ve mutluluk olması halinde bunun topluma yansıyacağını ifade eden Vali Düzgün, "Büyükşehir Belediyemizin eğitim faaliyetleri kapsamında gerek aile akademisi, gerekse anne akademisi gerçekten çok önemli bir boşluğu dolduruyor. Hepimiz belli görevleri yapıyoruz ve bu görevleri yapmamız için eğitim alıyoruz. Aslında en önemli mesleklerden birisi de ailede iyi bir eş olmak, iyi bir anne ve baba olmaktır. Bu nedenle Türkiye'de bu konuda eğitim yönünden bir eksiklik var; ama BEF'in faaliyetleri bu boşluğun doldurulması açısından önemli bir adım. Çevre illerden bile talebin olması bunun ne denli önemli bir boşluğu giderdiğini gösteriyor. Huzur Çınarı adı verilen projemizin dalga dalga giderek tüm Türkiye'ye yayılması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

    Konuşmaların ardından 40 yıl ve daha fazla süredir evliliklerini devam ettiren çiftlere Vali Orhan Düzgün ve Başkan Mehmet Özhaseki tarafından yastık hediye edildi. CİHAN

Yorumlar