40 ülke öğrencisi, Kültür Festivali'nde bir araya geldi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) bünyesindeki Liderler Kulübü tarafından ‘Barış İçin Kültürlerin Kaynaşması’ sloganıyla düzenlenen Uluslararası Kültür Festivali kapsamında 48 ülkeden yaklaşık 400 öğrenci, açtıkları standlarla...

Google Haberlere Abone ol
40 ülke öğrencisi, Kültür Festivali'nde bir araya geldi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) bünyesindeki Liderler Kulübü tarafından ‘Barış İçin Kültürlerin Kaynaşması’ sloganıyla düzenlenen Uluslararası Kültür Festivali kapsamında 48 ülkeden yaklaşık 400 öğrenci, açtıkları standlarla kendi kültürlerini tanıtma fırsatı buldu.

CBÜ Genç Liderler Kulübü'nün ‘Barış İçin Kültürlerin Kaynaşması’ sloganıyla, Uluslararası Kültür Festivali düzenlendi. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Onay'ın koordinatörlüğünde düzenlenen festivalin açılışı Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi'nde yapıldı. Bosna-Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak'ın Bosna Hersek'i tanıtımı ile başlayan festivalde, fahri konsoloslar Birliği Başkanı ve Ürdün İzmir Fahri Konsolosu Ömer Kaplan, Brezilya ve Adana Fahri Konsolosu Gözde Demir, Polonya İzmir Fahri Konsolosu Ceyla Borovalı ve Şili İzmir Fahri Konsolosu Martin Sanford yer aldı.

Festival kapsamında CBÜ bünyesinde okuyan 48 ülkeden yaklaşık 400 öğrenci çeşitli fakültelerde stantlar açtı, kendi ülkelerinin yemeklerini ve danslarını tanıttı. Yabancı öğrencilerin kendi ülkelerine ait kıyafetlerle durdukları stantlarda renkli görüntüler yaşandı. Festival Rektörlük binasının sosyal tesislerinde düzenlenen kapanış kokteyli ile son buldu. Kokteylde yabancı öğrenciler kendi ülkelerine ait kıyafetlerle gönüllerince eğlendi.

Festival ile ilgili olarak bilgi veren Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Onay, “Dünya vatandaşlığı düşüncesi kapsamında başlayan faaliyetler, ülkelerin birbirlerini tanıma arzusu ve her ülkenin kendi yemekleri ile folklorik danslarını sunmasıyla daha da anlamlı hale geldi. Bu organizasyonun sadece bir yıla ait olmasını istemedik. Yıllar boyunca sürdürülmesi için tutarlı olmalıydı. Bu nedenle de etkinliğe katılan ülkelerin büyükelçileri ve Fahri Konsolosları ile bağlantı kurduk. Kurduğumuz bu bağlantılar sayesinde dostluk ilişkilerimizi pekiştirdik. Festivalimizin önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir şekilde düzenlemeyi ve yurtdışındaki çeşitli üniversitelerden öğrencilerimizi festivale çağırmayı hedefliyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar