40 kişiye aile eğitimi verilecek

Şırnak Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 40 kişiye aile eğitim semineri verilecek.

Google Haberlere Abone ol
40 kişiye aile eğitimi verilecek

Şırnak Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 40 kişiye aile eğitim semineri verilecek. Aile eğitim semineri 4 seans şeklinde olacak. 10-14 Aralık tarihleri arasında devam yapılacak 4 günlük eğitim programı sonunda katılımcılara sertifikaları verilecek.

Toplumun temeli olan ailenin önemine dikkat çeken Şırnak Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Ergel, “Toplumun temeli olan aile sağlıklı, mutlu, huzurlu ve ekonomik olarak da huzur elde etmiş olmalıdır. Güçlü bir aile, bir toplumun geleceği için çok önemlidir. Ama maalesef Batılılaşma, şehirleşme ve toplumun değer yargılarının, sosyal yapılarının değişmesiyle birlikte maalesef bu güçlü ailemiz çok büyük sıkıntılar çekmekte. Biz bu ailenin taşıyacağı riskleri, sıkıntıları en iyi şekilde çözebilmek, onlara destek vermek, daha iyi bir gelecek için gerekli destekleri sağlamak adına bu eğitimleri düzenliyoruz.” dedi.

Müdür yardımcısı Fatma Elçi ise şunları söyledi: “Aile Eğitim Programı (AEP) ülke genelinde uygulanmak üzere Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanmış yetişkin eğitim programıdır. Bu program aile üyesi yetişkinlerin çağın gerektirdiği temel aile ihtiyaçlarını kazanmak, temel yaşam becerilerini geliştirmek, bilgi becerilerini edinmek üzere hazırlanmış bir programdır. 5 alandan oluşan bir programdır. Bu alanlar eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarıdır." CİHAN

Yorumlar