40 Hadis Yarışması Zorlu Geçti

Bitlis’in Güroymak ilçesinde, Turgut Özal ilkokulu tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında '40 Hadis' ezber yarışması düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
40 Hadis Yarışması Zorlu Geçti

Bitlis’in Güroymak ilçesinde, Turgut Özal ilkokulu tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında '40 Hadis' ezber yarışması düzenledi. Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Güroymak’taki merkez, belde ve köy ilkokulların katılımıyla gerçekleşen '40 Hadis' ezber yarışmasında öğrenciler dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Ön elemeleri ve finali Güroymak İMKB Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen yarışmada finale kalan 5 okulun öğrencileri birincilik için ter döktü. Jüri değerlendirmesi sonucu yarışmanın birinciliğe Güzelli Köyü İlkokulu, ikinciliğe Güroymak İlkokulu, üçüncülüğe ise Fatih İlkokulu öğrencileri seçildi. Yarışmada birinci olan öğrenci tablet bilgisayarla, ikinci olan öğrenci yarım altınla, üçüncü olan öğrenci ise çeyrek altınla ödüllendirildi.

“BU TÜR ETKİNLİKLER ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR”

Yapılan yarışmanın anlamlı ve önemli olduğunu belirten Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Müjdeci, Kutlu Doğum Haftası'nda yapılan bu tür etkinliklerin örnek teşkil ettiğini söyledi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik eden Müjdeci, “40 Hadis gibi ezber yarışmasının yapılmış olması gerçekten örnek teşkil ediyor. Yarışma aslında sadece bir aracı; asıl mesele öğrencilerimizin bu hadisleri ezberleyip hayatlarına idrak etmeleridir. Bu günde gördüğüm kadarıyla öğrencilerimizin tamamı bunu en iyi şekilde teşkil ediyorlar. İnşallah bu güzel haftaya yaraşır bir etkinlik olduğuna inanıyoruz. Ben, yarışmasının yapılmasında emeği geçen arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyor ve dereceye giren öğrencilerimi de ayrıca tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yarışmada dereceye giren Güroymak İlkokulu 2 C sınıfı öğrencisi İlayda Ataş, yarışma süresince sınıf öğretmeninden büyük destekler aldığını ve bu sayede yarışmada dereceye girdiğini söyledi.

Yarışmaya okuldan sonra da öğretmeniyle çalışmaya devam ettiğini, başarısını öğretmeni ve ailesine borçlu olduğunu ifade eden Ataş, “Gerçekten 40 Hadis'i yarışma vesilesiyle ezberlemeye çalıştım; ancak ezberledikten sonra hayatımıza da idrak etmemiz gerektiğini öğrendim. İnşallah yarışma aracı oldu. Bundan sonra 40 Hadis'i hem dilimle hem de kalbimle yaşayacağım.” dedi.

Yarışma birincisi İlayda Ataş’ın sınıf öğretmeni Elif Okay ise öğrencisinin yarışmada dereceye girmesinin hem kendisini hem de İlayda’nın sınıf arkadaşlarını çok mutlu ettiği söyledi.

Öğretmenler olarak en büyük görevlerinin hem yaşamında hem de okul hayatında başarılı olabilecek öğrenciler yetiştirmek olduğunu kaydeden Okay, dereceye giren öğrencisini tebrik etti. 

Yorumlar