4 zanlı, 20 yıl sonra ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Bursa'da, 20 yıl önce müşteri olarak bindikleri dolmuş taksinin şoförü Eyüp Şahin'i (37) öldürdükleri iddiasıyla dosyanın zaman aşımına 5 ay kala yakalanan 4 sanık, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
4 zanlı, 20 yıl sonra ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Bursa'da, 20 yıl önce müşteri olarak bindikleri dolmuş taksinin şoförü Eyüp Şahin'i (37) öldürdükleri iddiasıyla dosyanın zaman aşımına 5 ay kala yakalanan 4 sanık, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezalarda herhangi bir indirim yapmadı.

Bursa polisi, adeta iğne ile kuyu kazarak 20 yıl önce işlenen ve zaman aşımına sadece 150 gün kalan cinayeti geçtiğimiz Haziran ayında aydınlatmayı başardı. Jandarma sorumluluk bölgesinde 12 Ekim 1993 günü Osmangazi ilçesi Demirtaş Baraj yolunda tabancayla öldürülen Heykel-Santral Garaj hattında çalışan dolmuş taksici Eyüp Şahin'in (37) dosyasını yeniden açan dedektifler, dosyadaki robot resimleri, gazete kupürlerini yeniden incelemeye başladı. Şahin'in ikamet ettiği bölge ve mezarında incelemelerde bulunan dedektifler, o dönem katiller için çizilen robot resimleri Bursa Emniyet Müdürlüğü veri tabanındaki sabıkalılarla karşılaştırma yoluna gitti. Tam 20 bin fotoğrafla robot resmi karşılaştıran ekipler, robot resmin bir çok suçtan kaydı bulunan Ramazan A.'ya (42) benzediğini tespit etti.

Soruşturmayı genişleten polis, zaman aşımına dolmasına 5 ay kala Şahin'in katillerini belirledi. Cinayete Murat A. (41), Halil İbrahim T. (45), Ramazan A. (42) ve Bilal Ü. (43) ile ikisi kadın üç kişinin daha karıştığını belirleyen polis, cinayet zanlılarını yakalamak için harekete geçti. Şahin'in cesedini Demirtaş Baraj yoluna attıktan sonra 16 D 0494 plakalı taksiyi gasp edip Çanakkale'ye kaçan zanlılardan dördü yakalandı. Bursa, Yalova ve Amasya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda katil zanlısı Murat A. ile olaya karışan Halil İbrahim T., Ramazan A. ve Bilal Ü. gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemece tutuklanan 4 zanlı hakkında Bursa 4. ağır Ceza Mahkemesi'nde "Başka bir suçu işlemek için adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Açılan dava kapsamında son kez hakim karşısına çıkan Ramazan A., Murat A., Halil İbrahim T. ve Bilal Ü., son sözlerinde mahkemenin takdirine sığındıklarını söylediler. Karar için duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, 4 sanığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanıkların cezasında herhangi bir indirim de yapmadı. CİHAN

Yorumlar