4 yıllık kan davası barışla noktalandı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 2010 yılındın beri aralarında husumet bulunan Kaldırıcı ve Oyur aileleri barıştı. Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan barış merasimine Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Filiz Yılmaz,...

Google Haberlere Abone ol
4 yıllık kan davası barışla noktalandı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 2010 yılındın beri aralarında husumet bulunan Kaldırıcı ve Oyur aileleri barıştı. Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan barış merasimine Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Filiz Yılmaz, Bölgenin kanaat önderi Mehmet Salih Doğan, Siyasi parti temsilcileri, Kaldırıcı ve Oyur ailesi mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Salavat ve tekbirler ile kültür merkezine gelen aile fertleri birbirlerine sarılarak barıştılar. Barış programında konuşan kanaat önderlerinden Mehmet Salih Doğan, barışın ibadetler arasında en önemli bir yerinin olduğunu belirterek barışın sevabının oruçtan ve namaz ibadetinden daha fazla olduğunu söyledi. Barışın ferdi değil toplumsal olduğunu, ibadetin ise şahsi olduğunu belirtti. Molla Salih Doğan, "Peygamberimiz bir sulh merasiminde okunan ezan sonrasında camiye gitmedi. Yerine HZ. Ebu Bekir'i(RA) gönderdi. Peygamberimiz namaza gitseydi belki o yapılmayacaktı. Kur’an-ı Kerim’de de Allah (cc) yapılan bir olaydan sonra sulhu emretmiştir. Müslümanlar sürekli barış ve kardeşlik temasını işlemeliler. Hepimiz Hz. Adem’deniz ve Hz. Adem de topraktan yaratılmıştır. Hepimiz aynı madendeniz. Allah bölgemize, ülkemize barış ve kardeşlik versin. Barışın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Viranşehir Belediye Eş Başkanı Filiz Yılmaz, Hz. İbrahim ve Hz. Eyyup'un yaşadığı bu topraklarda zaman zaman kanında döküldüğünü, tarihe beşiklik yapmış bu toprakların barışa çok büyük bir ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bu süreçten sonra bir birimizi sevip saymaya mecbur olduğumuzu dile getiren Başkan Filiz Yılmaz, Cenab-ı Allah’ın “bana bir adım gelirsen ben sana on adım gelirim dediğini belirten Başkan Yılmaz, bizler de büyük bir aile olarak, "Birbirimizi seveceğiz. Birbirimizi sayacağız. Birbirimizi affedeceğiz. Affetmen bence en büyük erdemliktir. Barış demek en büyük kahramanlıktır. İnsanlar birbirini affettiği zaman yüceleşir. Bu topraklarda birbirimizi affedeceğiz. Viranşehirli bu iki ailemizin barışını kutluyorum. Bu barışı önemsiyorum." dedi

Yapılan duanın ardından Gırı Sırt köyü sakinlerinden Hacı Seydo Kaldırıcı ve Hemmo Oyur başta olmak üzere tüm aile fertleri kucaklaşarak birlikte yemek yedi.

CİHAN

Yorumlar