4 yılda 13 bin öğrenciye trafik eğitimi verdi

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, 2010 yılından bu yana ‘Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim’ projesiyle 13 bin 691 öğrenciye yüz yüze trafik eğitimi verdi. Proje kapmasında eğitim alan 1.sınıf öğrencilerine dersin sonunda ‘Ailemin...

Google Haberlere Abone ol
4 yılda 13 bin öğrenciye trafik eğitimi verdi

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, 2010 yılından bu yana ‘Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim’ projesiyle 13 bin 691 öğrenciye yüz yüze trafik eğitimi verdi. Proje kapmasında eğitim alan 1.sınıf öğrencilerine dersin sonunda ‘Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim’ kimlik kartları verilerek trafiğe ve çevresine daha duyarlı ve bilinçli bireyler olması sağlandı.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İbrahim Özel, bu kapsamda gerek öğrenci velilerinden gerekse okul idareci ve öğretmenlerinden çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Projenin şu an için 40 okulda uygulandığını ifade eden Özel, diğer okullarında sıraya konulduğunu belirtti.

Özel, “Verilen trafik eğitiminin kalıcılığının sınanması, projenin bilimsel olarak değerlendirilmesi amacıyla eğitim alan çocuklarımız için Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlilerinin de katkılarıyla ‘Trafik Eğitimi Değerlendirme Formu’ hazırlanmış ve eğitim verdiğimiz okullara tekrar gidilerek proje kapsamında verilen eğitimin kalıcılığı bu form sayesinde test edilmiştir.” dedi.

Özel, bu form sayesinde projenin ne derecede başarıya ulaştığının sınandığını, istenilen hedefler için bilimsel bir değerlendirme yapılarak önümüzdeki dönemlerde yapılacak eğitimlere yön verildiğini anlattı. CİHAN

Yorumlar