4 yaşındaki Şeyma 5. kez anjiyo olacak

Yozgat’ta 8 aylıkken, 6 farklı sağlık sorunu ile dünyaya gelen 4 yaşındaki Şeyma Akbaş, 5.

Google Haberlere Abone ol
4 yaşındaki Şeyma 5. kez anjiyo olacak

Yozgat’ta 8 aylıkken, 6 farklı sağlık sorunu ile dünyaya gelen 4 yaşındaki Şeyma Akbaş, 5. kez anjiyo olacak.

Yozgat’ın İnçceçayır Köyü’nde Aysel ve Alparslan Akbaş çiftinin dünyaya gelen ilk çocuğu olan Şeyma Sedef Akbaş, doğumunun ardından kalbinde iki ayrı delik, kalbe giden iki ana damarda sorun olduğu, sol akciğerinin bulunmadığı, yemek borusuyla solunum yolu arasında bir delik olduğu tespit edildi. Doğar doğmaz yaşam mücadelesi içine giren Şeyma için doktorlar uzun süre yaşamasının mümkün olmadığını söylemişti. Solunum sıkıntısı nedeniyle 2 yaşına kadar burundan girilen hortum sayesinde sıvı gıdalarla beslenen Şeyma’ya 24 Aralık Salı günü 5 kez anjiyo yapılacak.

Yozgat’ta daha önce görev yapan Sağlık İl Müdürü Mustafa Uyanık’ın Akbaş ailesine yakın ilgisi ile Şeyma’nın tedavisine Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde başlanmıştı. Halen tedavi ve kontrollerine Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde devam edilen küçük kız, bir an önce sağlığına kavuşmayı bekliyor. Evde 4 saatte bir mutlaka oksijen tüpüne bağlanması gereken küçük Şeyma, sağlığına kavuşmayı, akranları gibi koşup oynamayı istiyor.

Baba Alpaslan Akbaş, sürekli sağlık kontrolüne götürdüklerini, fakat kızının hala aynı sağlık sorunları ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Kendisinin asgari ücretle bir akaryakıt istasyonunda pompacılık yaparak evinin geçimini sağlamaya çalıştığını kaydeden Alparslan, "İki çoğumdan ilki olan 4 yaşındaki kızım Şeyma’nın sağlık sorunları nedeniyle büyük üzüntü yaşıyoruz. Evde 4 saatte bir mutlaka oksijen tüpüne bağlanması gerekiyor. Yoksa hareket ettiği zaman, yorulduğu zaman ellerinde yüzlerinde morarmalar oluyor. Doğduğundan bu yana kalbindeki sorun yüzünden sürekli Ankara’ya tedaviye götürüyorum. Asgari ücretle çalıştığım için maddi açıdan sıkıntı çekiyorum. Kendim için bir şey istemiyorum, ama devlet yetkililerimizden çocuğumun sağlığına kavuşması için yardım istiyorum.” diye konuştu.

Anne Aysel Akbaş da aynı ifadeleri kullanarak, küçük Şeyma’nın iyileşmesi için yetkililerden yardım istediklerini belirtti. Anne Akbaş, "Büyük üzüntü yaşıyoruz. Çocuğumun iyileşmesini istiyorum. Eşim istasyonda pompacılık yaparak geçimimizi sağlamaya çalışıyor. Devletimizden yardım istiyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar