'4 milyon Rus turist Türkiye'ye geliyor bir kısmını Uludağ’a yönlendirelim'

Rusya Federasyonu Başkonsolosu Alexey Erkhov, Türkiye’ye gelen Rus turistlerin daha çok güney illerin tercih ettiğini belirterek, "Antalya, Alanya ve Bodrum'a 4 milyonu aşkın Rus turist geliyor.

Google Haberlere Abone ol
'4 milyon Rus turist Türkiye'ye geliyor bir kısmını Uludağ’a yönlendirelim'

Rusya Federasyonu Başkonsolosu Alexey Erkhov, Türkiye’ye gelen Rus turistlerin daha çok güney illerin tercih ettiğini belirterek, "Antalya, Alanya ve Bodrum'a 4 milyonu aşkın Rus turist geliyor. Bu turistlerin önemli bir kısmının Uludağ'a gelmesini teşvik edebiliriz." dedi.


Rusya Federasyonu Başkonsolosu Alexey Erkhov, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Çarşamba Valilik binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Münir Karaloğlu, Rusya ile Türkiye arasında ticari ve turizm ilişkilerinin önemli boyutta olduğunu söyledi.

Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında 2013 yılında 32 milyar dolarlık dış ticaret hacminin gerçekleşmesine rağmen; bunun Türkiye aleyhine olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, "Dış ticaret olarak değerlendirirsek yaklaşık 25 milyar doları Türkiye'ye ithalat olarak gerçekleşiyor. Türkiye lehine bunu dengelemeyi arzu ediyoruz. Kazan kazan politikası ile dengeyi sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Ayrıca Türkiye'ye gelen turist oranında en büyük payın Ruslar'da olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.


TİCARET HACMİNİ 100 MİLYAR DOLARA ÇIKARMALIYIZ

Bursa’nın Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerinde önemli bir yeri olduğunu kaydeden Rusya Federasyonu Başkonsolosu Alexey Erkhov da, işbirliklerinin doruğa çıktığını söyledi.

İlişkilerin gelişmesi için iki ülke arasında üst düzey ziyaret ve görüşmelerin yapıldığını anlatan Erkhov, Soçi Olimpiyatları'nın açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşinin katılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Başkonsolos Alexey Erkhov, iki ülke arasındaki 32 milyar dolar civarında olan ticaret hacminin en az 100 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, bu konuda Bursalı iş adamlarından da destek istedi.


İki ülke arasında farklı ticari ortaklık olabileceğini söyleyen Başkonsolos Erkhov, tekstil, otomobil ve kamyon yan sanayi alanlarında potansiyellerinin bulunduğunu söyledi.

Turizm potansiyelinin de gelişmesinin önemine dikkat çeken Başkonsolos Alexey Erkhov, sözlerini şöyle noktaladı: "Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı rekor kırmış bulunuyor. Antalya, Alanya ve Bodrum'a 4 milyonu aşkın Rus turist geliyor. Hep beraber bu turistlerin Uludağ'a gelmesini teşvik edelim. Bu işbirliğinde de pratik hedeflerin gerçekleştirilmesi konuşulacaktır"

Konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu ve Başkonsolos Alexey Erkhov,
birbirlerine karşılıklı hediye takdim etti.


CİHAN

Yorumlar