4 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 42 kişi gözaltına alındı

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlar neticesinde Isparta merkezli Afyonkarahisar, İstanbul ve İzmir’de düzenlenen eş zamanlı operasyonla 42 kişi dolandırıcılık suçundan gözaltına alındı.Güvenlik güçlerinin yaklaşık...

Google Haberlere Abone ol
4 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 42 kişi gözaltına alındı

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlar neticesinde Isparta merkezli Afyonkarahisar, İstanbul ve İzmir’de düzenlenen eş zamanlı operasyonla 42 kişi dolandırıcılık suçundan gözaltına alındı.

Güvenlik güçlerinin yaklaşık 6 ay boyunca yaptığı teknik ve fiziki takibin ardından 42 kişilik suç örgütüne operasyon yapıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Isparta, İstanbul, İzmir ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon neticesinde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, 5684 sayılı sigortacılık kanununa ve 213 sayılı vergi usul kanununa muhalefet suçlarından 9'u bayan 42 kişi gözaltına alındı.

Örgütün merkezinin Isparta olduğu bilgisi alınırken, örgüt üyeleri paravan şirket üzerinden 444 ve 0 850 numaraları kullanarak vatandaşları dolandırdıkları öğrenildi. Diksiyonu düzgün bayanlar tarafından karşılanan vatandaşlar, örgütün ağına düştüğü ve kredi kartı bilgilerini örgüte kaptırdığı tespit ediliyor. Örgütün daha önce çalıştığı kuruluş ve işyerlerinin müşteri veri tabanından elde ettiği bilgileri sakladıkları ve veri bankası oluşturdukları öğrenildi.

Operasyon neticesinde 6 adet laptop, 45 adet bilgisayar harddiski, 10 adet harici harddisk, 10 adet hafıza kartı, çok sayıda broşür, fatura, mail order slipleri elde geçirildi. Ayrıca yapılan incelemede binlerce kişiye ait kişisel bilgilerin harddisklerde muhafaza edildiği anlaşıldı. CİHAN

Yorumlar