4 Hüda-Par'lının Ölümüyle İlgili Tutuklanan Kişi, O Tarihte Cezaevindeymiş

Diyarbakır'da Kobani olaylarında 4 Hüda-Parlı'nın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan kişi olayın yaşandığı 6-8 Ekim tarihlerinde cezaevindeymiş.

Google Haberlere Abone ol
4 Hüda-Par'lının Ölümüyle İlgili Tutuklanan Kişi, O Tarihte Cezaevindeymiş

Diyarbakır'da geçen sene 6-8 Ekim'de yapılan Kobani gösterilerinde çıkan vakalarda 4 Hüda-Par üyesinin öldürülmesi hakkında şekilde 18 Mart'ta tutuklanan A.A.Y.'nin o tarihlerde Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde bulunduğu ve cezaevinden 9 Ekim'de çıkmasına ve elindeki 'müddetname'ye karşın tutuklandığı ortaya çıktı. Olayın üstünden tam 165 gün geçti.

BELGE GÖRÜLDÜ AMA YİNE DE TUTUKLANDI

Avukatı Mahsun Kaya, saklı Şahit ifadesi ile müvekkilinin cezaevinde bulunduğu tarihte yaşanan vakadan fail şekilde mesul tutulup tutuklandığını belirterek, '9 Ekim tarihinde cezaevinden çıktığına dair belgeyi hakime göstermemize rağmen, müvekkilim tutuklandı. Karara itiraz ettik, sonucunu bekliyoruz' dedi.

14 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Diyarbakır'da, 6-8 Ekim tarihlerindeki Kobani protestoları toplumsal vakalara dönüşmüş, il genelinde 14 şahıs yaşamını yitirmişti. Ölenler arasındaki Hüda-Par üyesi Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökoguz'ün öldürülmesinden mesul tutulan A.A.Y., 18 Mart'ta gözaltına alınarak Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılmış, suçlamaları kabul etmemesine karşın tutuklanmıştı.

'MÜMKÜN DEĞİL BEN YAPAMAM'

İfadesi tahsil edilen A.A.Y, söz konusu hadise tarihsel bulunan 7 Ekim'de daha evvela işlediği bir suç itibarıyla Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğunu, 9 Ekim'de cezaevinden çıktığını ve söz konusu suçu işlemesinin olasıdır olamayacağını belirterek, özgür bırakılmasını istek etti.

'OLAYDAN 2 GÜN SONRA CEZAEVİNDEN ÇIKTI'

Avukatı Mahsun Kaya ise müvekilinin daha evvela aldığı bir ceza itibarıyla 4 Haziran 2014'te cezaevine girdiğini ve 9 Ekim 2014 tarihinde, yani 4 bireyin öldürüldüğü tarihten 2 gün sonra cezaevinden çıktığını belirterek, müvekkiline yönelik suçlamaları reddetti. Avukat Kaya, müvekililinin saklı Şahit ifadeleri ile gözaltına alındığını da belirterek, müvekkilinin 9 Ekim'de cezaevinden çıktığına dair 'müddetname'yi mahkeme hakimliğine sundu.

Mahkeme heyeti, müddetnameye karşın UYAP sistemi üstünden hapishane bilgilerine ulaşamadığı gerekçesiyle A.A.Y.'nin tutuklanmasına karar verdi. Avukat Kaya, tutuklamaya itiraz ettiklerini ve sonucunda beklediklerini söyledi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar