4 ayda 12 işletmeye 48 bin lira ceza verildi

Bolu'da, 2014 yılının ilk 4 ayı itibariyle denetlenen bin 238 iş yerinden 12 işletmeye toplam 48 bin 208 TL idari para cezası uygulandı. İl ve ilçe müdürlükleri kontrolörleri tarafından Bolu ilinde mevcut tüm gıda (Resmi kurum ve okul yemekhane,...

Google Haberlere Abone ol
4 ayda 12 işletmeye 48 bin lira ceza verildi

Bolu'da, 2014 yılının ilk 4 ayı itibariyle denetlenen bin 238 iş yerinden 12 işletmeye toplam 48 bin 208 TL idari para cezası uygulandı. İl ve ilçe müdürlükleri kontrolörleri tarafından Bolu ilinde mevcut tüm gıda (Resmi kurum ve okul yemekhane, kantinleri dahil) yem işletmelerine gidilerek, iş yeri faaliyetinin risk durumuna göre yılda en az bir denetim yapılması hedeflendi.

Bu kapsamda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, yaptığı açıklamada, “İlimizde faaliyet gösteren tüm gıda ve yem işletmelerinin herhangi bir idari yaptırımla karşılaşmamaları için ilgili mevzuatlar kapsamında faaliyet göstermelerini ve bu konuda gerekli hassasiyeti taşımalarını istediğini belirtmiştir. Ayrıca, iş yerlerinin kontrol görevlileri tarafından Alo 174 şikayeti ve rutin denetimler kapsamında her an denetlenebileceğini ve bu sebeple iş yerlerinin sürekli olarak denetime hazır şekilde faaliyet yürütmesi gerektiğini belirtmiş ve yapılan denetimlerde, halk sağlığını tehlikeye atan iş yerlerinin tespit edilmesi durumunda ise gerekli yasal işlemlerinin uygulanacağını vurgulamıştır.” dedi.

CİHAN

Yorumlar