39 bombalı araç, 19 canlı bomba saldırısı engellendi

Başbakan Yardımcısı Canikli, son günlerde 39 bombalı araç, 19 canlı bomba saldırısının son anda engellendiğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
39 bombalı araç, 19 canlı bomba saldırısı engellendi
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, son günlerde 39 bombalı saldırı, 19 canlı bomba saldırısının engellendiğini söyledi. Canikli, 24 de hazırlık aşamasındaki saldırıların bertaraf edildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ABD'de olduğu için hükümet adına açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Canikli konuşmasında, şu ana kadar bin 600'den fazla yabancı savaşçının Suriye sınırından geçmek isterken engellendiğini ifade etti. 

CERABLUS'A SU VERİLECEK

Bakan Canikli, Türkiye öncülüğündeki ÖSO operasyonlarıyla IŞİD'den temizlenen Cerablus'a pazartesiden itibaren Türkiye'den su verileceğini söyledi. 

Bakan Canikli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle: “(FETÖ soruşturması kapsamındaki kamudan görevden almalar) Bu kararlar verildikten sonra eğer hatalı olduğu daha sonra yapılan bu çalışmalarda anlaşılan olursa, onları yine hangi yöntemle görevden almışsak aynı yöntemle görevlerine iade edeceğiz. En son yayınlanan KHK’da, daha önceki KHK’larda FETÖ’ye bağlı olduğu gerekçesiyle kapatılan 15’e yakın eğitim öğretim kurumunu biz tekrar açtık ve iade ettik ilgililerine, sahiplerine.”

"Harekat sırasında bugüne kadar, 15. günü itibarıyla, maalesef 4 şehidimiz, 19 yaralımız var. Dört tankımız ağır hasar gördü, bir tane de zırhlı muharebe aracımız hafif şekilde hasar gördü. Özgür Suriye Ordusu'ndan 16 şehit söz konusu, 27 yaralı var. DEAŞ, PYD ve YPG terör örgütlerinden ise 110'a yakın ölü, 5 yaralı var."

"Şu ana kadar toplam 772 kilometrekare alan DEAŞ’ten temizlenmiştir ve Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündedir."

"15 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında bölücü terör örgütüyle mücadele çerçevesinde 13,1 ton amonyum nitrat ele geçirilmiş, 339 adet patlayıcı yapımında kullanılan tüp ele geçirilmiş ve 129 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Yine aynı faaliyet kapsamında güvenlik güçlerimizin ve istihbarat birimlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde 229 tane önemli olay engellenmiştir. Bu olayların 155 tanesi patlayıcıların engellenmesi, 39 tanesi bombalı araç patlatma teşebbüsünün engellenmesi, 19 tane canlı bomba hadisesinin engellenmesi ve 24 olay da eylem yapma hazırlığındaki örgüt mensuplarının ele geçirilmesi şeklinde ortaya çıkmıştır."

 

Yorumlar