38 yıllık eğitimci öğrenciliğe geri döndü, hocası kızı oldu

Gediz Üniversitesi’nin en yaşlı öğrencisi Öner Aslan. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinden, 58 yaşında.

Google Haberlere Abone ol
38 yıllık eğitimci öğrenciliğe geri döndü, hocası kızı oldu

Gediz Üniversitesi’nin en yaşlı öğrencisi Öner Aslan. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinden, 58 yaşında. Öğretmen olarak adım attığı, uzun süre okul yöneticiliği yaptığı, şimdi de müfettiş olarak sürdürdüğü eğitim yaşamında 38 yılı geride bıraktı. Seneler sonra öğrenciliğe dönmeye karar verdi ve Gediz Üniversitesi’nde işletme yüksek lisans eğitimine başladı. Sınıfın en başarılılarından; yoğun iş temposuna rağmen derslerini hiç aksatmıyor. Üstelik hocalarından biri de kızı Senem Kılıç. Gediz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Görevlisi Kılıç’tan, Stratejik Yönetim dersi alıyor.

Yılların eğitimcisi Aslan, seneler sonra tekrar öğrenci sıralarına oturmaktan ve evladının hocası olmasından büyük mutluluk duyduğunu söylüyor: “Hayatım eğitimle geçti. Benim için her şey bir yana, eğitim bir yana. Öğrenmenin yaşı yok, yaşam boyu kendimizi geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. 58 yaşında lisansüstü eğitime başlamamın nedeni de bu. Baba kız ilişkimiz, derste yerini öğretmen öğrenci ilişkisine bırakıyor. Ondan çok şey öğreniyorum, iş hayatımda da yararlarını görüyorum. Diğer kızım Gülşah Yılmaz da Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Adalet Programı’nda öğretim görevlisi. Ailece eğitimciyiz, onlarla gurur duyuyorum.”

Öğretim Görevlisi Senem Kılıç da hiç unutamayacağı öğrencinin babası olacağını ifade ediyor: “İlköğretim öğrencisiyken okulumuzun müdürü babamdı. Yıllar sonra yerlerimiz değişti, öğretmen ben oldum, babam ise öğrenci. Ona çok şey borçluyum, bana çok şey öğretti. Benim öğrencim olarak asıl dersi o bana veriyor. Eğitimin önemini, okumanın asla yaşının olmadığını hem bana hem de çevresindekilere bir kez daha gösteriyor. Böyle bir babam olduğu için çok şanslıyım.” CİHAN

Yorumlar