38 yılık kan davası barış ile sonuçlandı

Mardin’de 38 yıl önce başlayan kan davası verilen barış yemeği ile son buldu. Kızıltepe Buhara Düğün Salonu'nda verilen yemeğe davalı Aslan ve Aksu aileler ile çok sayıda davetli katıldı.

Google Haberlere Abone ol
38 yılık kan davası barış ile sonuçlandı

Mardin’de 38 yıl önce başlayan kan davası verilen barış yemeği ile son buldu. Kızıltepe Buhara Düğün Salonu'nda verilen yemeğe davalı Aslan ve Aksu aileler ile çok sayıda davetli katıldı. Beraber yenilen yemeğin ardından dualar okundu, daha sonra aileler tokalaşarak kan davasına son verdi.

Barış yemeğine ailelerin barışmasına aracılık eden hayırseverler, kanaat önderleri ve Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk katıldı. Ailelerin barışmasına aracılık eden Kızıltepe Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, Akres köyünde ikamet eden aynı aşirete mensup Sulo ile Şeyhani aileleri arasında 38 yıl önce başladığını bildirdi. 2 kişinin ölmesine 2 kişinin ise yaralanmasıyla başlayan kan davasını sona erdirmenin sevincini yaşadıklarını aktaran Dündar, "Olayın başlamasının ardından kan davalı iki ailenin biri Bismil’e biri Nusaybin’e yerleşti. Nusaybin’de ikamet eden aile adına aile reisi Hasan Aslan ile Bismil’de ikamet eden Aksu ailesi adına Şeyhmus Aksu bir sofra etrafında bir araya gelerek barıştılar. Bu bizi mutlu etti. Bölgemizdeki diğer davaları da çözüme kavuşturmak istiyoruz." şeklinde konuştu.


Ahmet Türk ise "Günümüze gelen o feodal, aşiretsel, ailesel çatışmaların halkımıza, mücadelemize, demokrasi anlayışımıza da zarar verdiğini çok iyi biliyoruz ve görüyoruz. Umut ediyoruz ki halkımız, yeni bir anlayışla, kardeşçe, birbirine sevgi, saygı göstererek yeni bir yaşam tarzını oluşturur. Bu gün görüyoruz ki geçmişteki sorunlar olabildikçe değerli inanlar kanaat önderleri, imamlarımız, hocalarımız devreye girerek bu barışı gerçekleştiriyor. Biz bundan çok mutlu oluyoruz ve umut ediyoruz ki büyük barışı da gerçekleştirmiş oluruz. Halkların barışını gerçekleştirmiş oluruz. Tabi ki dünyanın en güzel şeyi barıştır. Barış kelimesi kutsal bir kelimedir. Ve bütün dünyada Ortadoğu’da barışın egemen ve kalıcı olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.




CİHAN

Yorumlar